Rolig generalforsamling

Boghandlerforeningens generalforsamling, der blev afholdt i Tivoli Congress Center 17. maj, var lidt mere velbesøgt end de forrige år.
Formanden Mogens Eliasson konstaterede i sin beretning, og under henvisning til den ekstraordinære generalforsamling sidste år, at spørgsmålet om en tilbagevenden til faste priser er dødt nu. Eliasson bemærkede endvidere, at Boghandlernes »...

Boghandlerforeningens generalforsamling, der blev afholdt i Tivoli Congress Center 17. maj, var lidt mere velbesøgt end de forrige år.
Formanden Mogens Eliasson konstaterede i sin beretning, og under henvisning til den ekstraordinære generalforsamling sidste år, at spørgsmålet om en tilbagevenden til faste priser er dødt nu. Eliasson bemærkede endvidere, at Boghandlernes »yndlingshadeobjekt,« Bogportalen, stadig halter, men efter sommerferien skulle man være så langt fremme, at BiBi kan blive lukket. Da kun 11 boghandlere havde ønsket at abonnere på en internetbaseret e-boghandel i foreningens regi, var dette blevet droppet. Elevkampagnen har været mere succesfuld med en stigning på ti pct. de sidste par år. BookScan, som har tæret en del på foreningens økonomi, får en sidste saltvandsindsprøjtning, og hvis ikke det lykkes, bliver systemet lukket pr. 30. september i år. Efter et par år med underskud kalkulerer foreningen med et mindre overskud i 2013. Derefter gennemgik formanden visionerne for den nærmeste fremtid, så medlemmerne kan forstå, hvorfor de stadig skal være medlemmer af foreningen.
Ib Schierbeck blev af den Fælles Valggruppe nyvalgt til bestyrelsen i stedet for Taimi Grønborg, der lukker sin boghandel til efteråret, og der var genvalg til den øvrige bestyrelse, hvis sammensætning kan ses på www.boghandlerforeningen.dk. Lise Scharff, der blev suppleant i bestyrelsen, anklagede under den efterfølgende debat foreningen for at være for uambitiøs. Efter debatten holdt Gyldendals tidligere bestyrelsesformand, Alfred Josefsen, foredrag om ledelse, bl.a. ud fra sine erfaringer som adm. direktør for Irma.

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere