Rosinante: ”Vi kommer helt sikkert til at lave flere føljetonromaner”

I et samarbejde med Storytel valgte Rosinante at kapitalisere på tv-seriens store popularitet og udgav Lars Kjædegaards ’En ærlig mand’ som føljetonroman. Det har vist sig at være en stor succes hos lytterne.

Når man spørger Rosinantes redaktionschef Jacob Søndergaard om, hvordan eksperimentet med at lave en føljetonroman er gået, så tøver han ikke et øjeblik.
”Det er gået ganske fantastisk,” fortæller han. ”Det første afsnit kom ud her for en måned siden og placerede sig straks på Storytels topliste. Den startede med at ligge som nummer 10, men tre dage efter lanceringen lå den som nummer 1. Lige nu dominerer de fire første afsnit af føljetonen faktisk de øverste pladser på toplisten.”
 
Flere føljetonromaner i fremtiden
Storytel, Rosinante og Lars Kjædegaard er allerede i fuld sving med at udvikle sæson 2, og Jacob Søndergaard er ikke i tvivl om, at der kommer flere føljetonromaner fra Rosinantes side.
”Jeg tror bestemt, at der kommer til at være en fremtid for føljetonromaner, så vi kommer sikkert til at lave flere. Om vi kommer til at lave mange flere vil tiden vise, men vi kommer bestemt til at fortsætte med det og udbygge formatet,” siger Jacob Søndergaard.
Han fortæller, at ideen til at lave en føljetonroman kom fra den store popularitet tv-serier og tjenester som Netflix nyder lige nu, samt den voksende interesse for lydbøger.
 
Inspireret af tv-serier
”På et tidspunkt slog det mig: Hvorfor ikke tage tv-serien tilbage, der hvor det startede, nemlig i den litterære føljeton?” siger Jacob Søndergaard. ”Det forekommer at være oplagt, da vi har kunnet konstatere en stor vækst på de litterære streamingtjenester, og sådan et nyt marked vil vi gerne være til stede på. Det var derfor oplagt at levere en litterær tv-serie.”
Det var Jacob Søndergaard, som præsenterede ideen om at lave en litterær tv-serie for forfatter Lars Kjædegaard. Han foreslog med det samme at lave en føljetonroman over hans ’Montebello’-trilogi.
”Lars Kjædegaard havde et litterært univers, han godt kunne tænke sig at videreføre i det her format. Og det er så det, han har gjort med ’En ærlig mand’,” fortæller Jacob Søndergaard.
 
God modtagelse i Sverige
’En ærlig mand’ bliver ikke kun udgivet i Danmark, men også i resten af norden. Ifølge Jacob Søndergaard har de især taget godt imod den i Sverige.
”På Storytels topliste i Sverige overgås den kun af nogle store svenske bestsellere, som siges at være næsten umulige at vælte af pinden. Men da Lars Kjædegaard er et nyt navn i Sverige, så er det ganske exceptionelt, at den klarer sig så fint.”
Rosinante har endnu ikke fået de eksakte tal fra Storytel, hvad angår det præcise antal lyttere, som følger ’En ærlig mand’. Femte og sidste del af den første sæson af føljetonen bliver udgivet i morgen, fredag.

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere