Rug & Rugbrød

  • Nye udgivelser
  • 08/11/2019
  • Turbine

Undertitel: Klassiske opskrifter og fortællinger fra den danske madhistorie
Forfatter: Bettina Buhl
Sider: 238
Omslag: Hardback
Forlag: Turbine

Denne madhistorie er måske den vigtigste, der kan skrives om det danske køkken. Siden slutningen af vikingetiden har rugen været danskernes mest værdifulde kornsort. Omkring 1850 ansås rugen for hovedfødemidlet for hele nationen.
Bogen indeholder ud over rugens spændende Danmarkshistorie et stort udvalg af opskrifter på brød, kager, desserter og middagsretter med rug. Spændende fra 1600-tallets højadelige køkkens indbagte vildtstege i rugmel over besættelsestidens smalhans til historien om det højtbelagte smørrebrød, der gjorde det danske køkken verdenskendt.
Rugbrød kan med god ret kaldes for en gennemgående dansk signaturret, og fortællingen om rugens udvikling i det danske køkken er også en fortælling om op- og nedture i Danmarkshistorien. Rugens rolle har skiftet fra en mættende fødevare i 1800-tallet til et af de bedste bud på bæredygtig dansk mad i det 21. århundrede.

Fakta om bogen
Titel: Rug & Rugbrød
Undertitel: Klassiske opskrifter og fortællinger fra den danske madhistorie
Forfatter: Bettina Buhl
Sider: 238
Omslag: Hardback
Forlag: Turbine


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere