Sønderjysk humor

Undertitel: osse for danskere
Forfatter: Sven-Erik Ravn
Sider: 224
Omslag: Indbundet
Forlag: Forlaget Sletagergaard

I Sønderjysk humor – osse for danskere har redaktøren, Sven-Erik Ravn inviteret en række sønderjyder til at fortælle om deres opfattelse af den sønderjyske humor eller oplevelser, der relaterer hertil.

Det har resulteret i en bog på 224 sider, der nu er udkommet på Forlaget Sletagergaard. Blandt de mange bidragsydere er Bertel Haarder, Søren Ryge Petersen, Erling Jepsen, Eske K. Mathiesen, Hans Edvard Nørregaard-Nielsen samt nogle af Frode Kristoffersens efterladte manuskripter.

Deres bidrag suppleres med beretninger om sjove oplevelser fra det sønderjyske af mere ukendte sønderjyder. Disse muntre fortællinger suppleres med redaktøren Sven-Erik Ravns egne oplevelser fra den sønderjyske presse og som ”udsendt medarbejder” i de sønderjyske forsamlingshuse, hvor han mødte det folkelige og festlige Sønderjylland.

Bogens titel ”osse for danskere” rummer kilden til en misforståelse, men den antyder ikke, at sønderjyder ikke er danskere, men derimod at bogen – med få undtagelser -  er skrevet på rigsdansk

Fakta om bogen
Titel: Sønderjysk humor
Undertitel: osse for danskere
Forfatter: Sven-Erik Ravn
Sider: 224
Omslag: Indbundet
Forlag: Forlaget Sletagergaard


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere