Saga overtager backlist fra spansk lydbogsforlag

Lindhardt & Ringhofs lydbogsforlag Saga fortsætter sin ekspansion med opkøbet af Audiomols bagkatalog.

”Digitaliseringen er en ny guldalder for litteraturen. Aldrig har det været så let at få adgang til et så stort udvalg af bøger så hurtigt. For læserne er det det bedste, der er sket, siden Gutenberg opfandt trykpressen. For forlag og forfattere er det også en gave, barrieren for at komme ind på nye markeder har aldrig været så lav som nu,” siger Lasse Horne, forlagsdirektør på Saga i et interview viderebragt her på BogMarkedet.

Det er værd at bide mærke i den sidste lange sætning i citatet. Lydbøgerne stormer frem, det var nyheden i forgårs. Gårsdagens nyhed er, at ordet lydbøger helst skal nævnes i samme åndedrag som firmanavnet Storytel. Der sker også noget på denne front.

Storytel er stadig i en liga for sig selv, misforstå mig ikke, men mange konkurrenter – ikke mindst danske Saga – gør deres bedste for at bide giganten i haserne. Og mere til.

I Sagas tilfælde handler det blandt andet om, at man forsøger at etablere sig på en lang række udenlandske markeder. Nu er Saga blevet det største lydbogsforlag i Spanien med opkøbet og overtagelsen af Audiomols katalog at titler (men ikke selve virksomheden).

“Audiomol har i igennem mange år udgivet prisvindende og populære spanske og internationale forfattere på spansk og catalansk. Det er en stor glæde for os at videreføre forlagets arbejde,” siger Lasse Horne.

”Det er vores mål at være et godt hjem for Audiomols forfattere og licensgivere ved at producere lydbøger og hørespil af høj kvalitet på castiliansk og neutralspansk til verdensmarkdet såvel som catalansk til regionalmarkedet. Spansk er et af de store verdenssprog, og derfor et vigtigt marked for Saga,” fortsætter han.

En del af strategien er at opdyrke markeder, hvor erfaringer med lydbøger ikke er så store endnu:  

”Lydbogsmarkedet udvikler sig med rivende hast, men det spanske lydbogsmarked er endnu ikke særlig modent, og det vil kræve store investeringer at få det bragt på niveau med eksempelvis de skandinaviske markeder … Saga har ekspertisen, det globale distributionsnetværk og en offensiv strategi på lydbogsområdet,” siger Eduardo Arenal, stifter af Audiomol.

Forleden rakte Saga ud til danske forfattere, som ønsker at udgive deres bøger internationalt.

 

 

 

 

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere