Sally og Charlie på eventyr i New York

Forfatter: Malin Lindeblad Kadijevic
Sider: 39
Omslag: Indbundet
Forlag: Malin Lindeblad Kadijevic

I dette eventyr rejser Sally, Charlie og deres morfar til New York for at blive klogere på ”byen der aldrig sover”. Og hvem er den mystiske mr. Clark? Ham der bor sammen med sine fem hunde i en kæmpe skyskraber, midt på Manhattan, og inviterer Sally og Charlie på kagefest.    ”Sally og Charlie på eventyr i New York” er en klassisk børnebog og alligevel ikke helt. Imens du læser eventyret, lærer du nemlig en hel masse ting om New York.   
Alle stedspecifikke og vigtige ord i eventyret er markeret med fed skrift. Disse “fokusord“ bliver forklaret med tekst og illustrationer i afsnittet ”Vigtige ord fra eventyret”. Du bliver klogere på Frihedsgudinden, Central Park, Nationalmuseet, Brooklyn Bridge og mange andre spændende steder på Manhattan.   
Bogen ”Sally og Charlie på eventyr i New York” henvender sig til alle børn i alderen 4 til 9 år, men er selvfølgelig ekstra relevant hvis familien på et tidspunkt overvejer at tage på ferie til New York.   
Bogserien ”Sally og Charlie” skal gøre børn nysgerrige på verden, både på omgivelserne lokalt og på fjerne kulturer rundt omkring i verden.   
Alle bøger i serien om tvillingerne Sally og Charlie kan læses selvstændigt.   
Om forfatteren  Jeg er gift og mor til to piger på 9 og 15 år. Jeg elsker at rejse sammen med min familie, og jeg er altid nysgerrig på verden. Jeg er svensk men har boet i Danmark i over 20 år. Jeg er Cand. It i Design, kommunikation og medier fra IT-Universitetet i København og har en fortid som produktchef i telebranchen og selvstændig brugervenligheds konsulent. I dag er jeg fuldtidsforfatter og illustrator.   
Jeg fik idéen til Sally og Charlie på en ferie til New York for fire år siden.  Min datter Julia, der var fem år dengang, var kun til badeferier.  Hvordan kunne jeg få hende til at blive begejstret for at gå rundt i en storby i 30 graders varme? Jeg brugte en del tid på at forberede turen og på at gøre New York tilgængeligt i børnehøjde, og det gav pote.  Julia mener stadig, at vores uge i New York er den bedste ferie ”ever”.   
Lige siden turen til New York har tanken om at lave produkter, der beriger børns rejser, summet i mit hoved, og i 2017 tog jeg beslutningen om at kaste mig ud i det.   
Mit ”forfatter eventyr” er efterhånden blevet til fire bøger om Sally og Charlie.   
Udover at mine produkter skal berige børns rejser, drømmer jeg om, at mine eventyr skal bidrage positivt til det samfund, vi lever i, bl.a. ved at gøre børn nysgerrige på verden, både på omgivelserne lokalt og på fjerne kulturer rundt omkring i verden. Min mission på den lange bane er at ”oversætte” hele verden i øjenhøjde, og mit arbejde er kun lige begyndt.   
Her kan du læse mere om ”Sally og Charlie”:  sallyogcharlie.dk Facebook.com/sallyogcharlie Instagram.com/sallyogcharlie

Fakta om bogen
Titel: Sally og Charlie på eventyr i New York
Forfatter: Malin Lindeblad Kadijevic
Sider: 39
Omslag: Indbundet
Forlag: Malin Lindeblad Kadijevic


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere