Sammen hver for sig

Knirker parforholdet? Heidi Kølle Andersen præsenter COLA-metoden i denne vitaminholdige, men letlæste livstils- og debatbog.  

 

Heidi Kølle Andersen, forlagsredaktør på sagprosaforlaget FILO, som vi har skrevet om flere gange her på BogMarkedet, udgav kort før sommer en bog om at leve i et moderne, krævende forhold.

Dels indeholder bogen hendes egne ægteskabelige erfaringer, dels bringer bogen interviews eller små artikler fra parterapeut Jesper Bay-Hansen, religionshistoriker Katrine Baunvig Frøkjær og fremtidsforsker Marianne Levinsen.

Kort fortalt advokerer ‘Parforhold – Sammen hver for sig’ for COLA-metoden (COuples Living Apart): At kærlighed og hverdag ikke behøver at være to sider af samme sag. Partnerne skal ikke nødvendigvis gnubbe op og ned ad hinanden hele tiden. Tværtimod.

Heidi Kølle Andersen har oplevet, at forholdet til eksmanden – som hun nu er kærester med – er livet op, efter de er flyttet fra hinanden. Kærligheden er intakt, men alle de opslidende skænderier – med alle de underliggende dagsordener, som gnaver i baghovedet – er forsvundet. At der stadig er konstruktive uenigheder om konkrete spørgsmål minder om, at det jo handler om mennesker. 

At bogen er kort, hurtiglæst og måske skrevet i et lidt poppet sprog må ikke forveksles med, at indholdet er tyndt. Bogen billede af COLA-metoden er heller ikke rosenrødt – livet handler om svære valg.

Jeg gjorde mig selv mange tanker undervejs i læsningen – ikke mindst om min egen personlige verden. Og så er det for så vidt mindre vigtigt, at forfatterens løsning til syvende og til sidst rammer forbi mig.   

 

Heidi Kølle Andersen: ‘Parforhold – Sammen hver for sig’, F I L O.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere