Saxo indgår samarbejde med Muskelsvindfonden og Aarhus Teater om "Cirkus Jul"

Muskelsvindfonden er hovedarrangøren bag Cirkus Jul og forestillingen skal bidrage til at sætte læsning på dagsordenen.

Forestillingen, som vil blive vist i både København og Aarhus, vil have optrædener fra nogle af de mest kendte figurer fra børnelitteraturen. Familier kan møde Vitello, Cirkeline, Orla Frøsnapper og et næsehorn og dermed vil de yngste generationer kunne møde flere af de personer, som de har fået fortalt igennem højtlæsning.

Natasha Brandt, Direktør for Saxo glæder sig over samarbejdet og muligheden for at sætte fokus på børns læsning gennem Cirkus Jul, hvor Saxo særligt bidrager med viden om bogmarkedet og børnelitteratur:

”Som Cirkus Jul-partner vil Saxo være med til at inspirere til gode læseoplevelser for store og små̊. Børnelitteraturen er propfyldt med magi og fantastiske fortællinger, som alle børn fortjener at opleve. Et langt læseliv begynder med læseglæde, og det skal vi sammen være med til at fremtrylle til Cirkus Jul.”

Teaterdirektør ved Aarhus Teater, Trine Holm Thomsen, udtaler om samarbejdet og den kunstneriske udvikling af forestillingen:

”Når tre forskellige institutioner med national rækkevidde og speciale inden for cirkusbøger og teater får mulighed for at forene kræfterne, bliver jeg interesseret. Når kræfterne bruges på at skabe en cirkusforestilling for de mindste med potentiale for dramatisk kvalitet og julemagi, bliver jeg varm om hjertet. Og når så̊ forestillingen og hele oplevelsesuniverset omkring den har fokus på at styrke børns kulturelle dannelse, som er en kerne i Aarhus Teaters ’livssyn’, er jeg ikke i tvivl om dette nye samarbejdes muligheder. Jeg glæder mig – som et lille barn – til Cirkus Jul og samarbejdet med Muskelsvindfonden og Saxo.”

Forestillingen får premiere i København d. 18. november og senere i Aarhus fra d. 10. december.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere