Saxo lancerer kombineret bogmedlemskab

Netbogladen tager konsekvensen af, at kunderne både efterspørger trykte bøger og e-bøger

Webboghandelen Saxo lancerer en ny type bogmedlemsskab, Saxo Premium, der kombinerer trykte bøger med ubegrænset streaming af e- og lydbøger.  

Tre fjerdedele af de danskere, der månedligt læser e-bøger, læser også trykte bøger. Omvendt læser 76 % af læserne sjældent eller aldrig e-bøger, selv om procentdelen er faldende. Tallene stammer fra en undersøgelse lavet af professor i medieforskning Stig Hjarvad, som blev publiceret i Kristeligt Dagblad for et års tid siden.

Blandt netboghandelens kunder er tallene - ikke overraskende - andre. Halvdelen af Saxos kunder kombinerer fysiske bøger med streaming af e- og lydbøger, 40 % køber udelukkende fysiske bøger, mens 10 % kun streamer.

”Vores analyse af markedet viser, at det digitale format ... skal ses som et supplement til den trykte bog. Ligesom musikbranchen har oplevet, at LP’en vandt frem, da musikken blev digitaliseret, så vil den trykte bog, som du kan have mellem hænderne og bladre frem og tilbage i, stadig være danskernes foretrukne måde at læse på og det format, de fleste giver i gave. Mens streaming af e- og lydbøger tilbyder læserne nogle fordele i nogle andre situationer. For eksempel kan lydbogen gøre det muligt at læse, mens du er i færd med andre gøremål, og det skaber derfor nogle potentielle læsesituationer, som ikke var der før,” udtaler stifter af Saxo Jørgen Balle Olesen i en pressemeddelelse.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere