Sejerø – tejstens ø

  • Nye udgivelser
  • 26/03/2021
  • Turbine

Forfatter: Sten Asbirk, Birgit Kahré og Jens Raahauge
Sider: 184
Omslag: Hæftet
Forlag: Turbine

Sejerø er på en og samme tid som danske småøer er flest og helt unik. Geografien og historiske hændelser har præget øboernes liv og den kultur, de har skabt.

Vi kalder Sejerø for tejstens ø, fordi sejerøboerne på samme måde som den sjældne havfugl gennem tiden har formået at tilpasse sig de særlige og vanskelige livsbetingelser, som øen har budt og byder på.

Bogen falder i to dele – øens mennesker og øens natur.

Historiske beretninger, anekdoter, erindringer og samtaler med sejerøboere spiller sammen i et forsøg på at fange øboernes særpræg: en selvstændig, nogle vil sige selvrådig, slidsom og kongetro befolkning, der har formået at tilpasse sig tilværelsens til tider barske betingelser. Bogen er tilegnet afdøde fisker Christian Dines Sørensen, hvis fotosamling leverer bidrag til skildringen; derfor er bogen i nogen grad præget af havnens og vandets perspektiv.

Øen har en særpræget natur. Med naturfaglig omhu fortælles om den fauna og flora, som ligger foran den besøgendes fødder og øjne. At naturen er unik og byder på særlige oplevelser, understreges ved, at beskrivelsen er fulgt op med illustrationer af nogle af Danmarks fineste naturkunstnere fra kredsen omkring Johannes Larsen-museet i Kerteminde; Jens Bohr, Jon Fjeldså, Jens Gregersen, John Olsen, Leif Rydeng m.fl., der som forfatteren har ladet sig inspirere af øen.

Fakta om bogen
Titel: Sejerø – tejstens ø
Forfatter: Sten Asbirk, Birgit Kahré og Jens Raahauge
Sider: 184
Omslag: Hæftet
Forlag: Turbine


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere