Selvtægt

  • Nye udgivelser
  • 22/05/2017
  • F

Forfatter: Niels Klingenberg
Sider: 388
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Sabine Puk Sørensen
Forlag: F

Efter en serie brutale drab på muslimer er temperaturen mellem etniske danskere og muslimer den laveste i mange år, og den daler yderligere, da bandemedlemmer dræber et indvandrerkritisk medlem af Folketinget. Myndighederne er opskræmt af daglige ubehagelige konfrontationer mellem majoritetsbefolkningen og det muslimske mindretal. Samfundets stabilitet er truet. Chefkommissær David Levin og hans team fra Rigspolitiets drabssektion bliver sat på sagen. Opklaringen, som foregår i højreekstremistiske og islamistiske miljøer, viser sig at blive en af de vanskeligste og personligt mest traumatiske i Levins karriere. Men ligesom løsningen synes at rykke nærmere, indtræffer det, alle gruer for, når der er mange samlet – nemlig et islamistisk terrorangreb. Som et lyn fra en klar himmel.         
Uddrag af bogen  Mohammed Husseini nåede næsten samtidig frem. Levin stoppede ham, da han straks ville gå i aktion. Det betød ganske vist dræbte og sårede, men hvis de selv blev dræbt her og nu, ville der blive endnu flere ofre. Pause i skyderiet – formodentlig og forhåbentlig, tænkte Levin, fordi terroristerne var ved at skifte magasiner. Han kantede sig hurtigt rundt om kassebilen. Den nærmeste terrorist løftede sin maskinpistol op i skulderhøjde og faldt om ramt af skud fra Husseini, som var kommet frem på den anden side af kassebilen. Den anden terrorist affyrede en byge af skud imod Husseini. Levin sigtede og skød forbi, men på hans følgende aftræk klikkede pistolen.             
Om forfatteren  Niels Klingenberg (f. 1945) er cand.mag. i dansk og filosofi og har tidligere skrevet BZ-mordene og Sorte roser. Selvtægt er nummer fire i Levin/Halberg-serien. Derudover har han udgivet titlerne Butleren, En Protozo og Mordtegn.

Fakta om bogen
Titel: Selvtægt
Forfatter: Niels Klingenberg
Sider: 388
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Sabine Puk Sørensen
Forlag: F


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere