Sidste Udvej

Sidste Udvej er DEN bedste bog, jeg har læst det seneste år. Jeg var grebet fra første side, og slugte hele bogen på én dag, og så begyndte jeg forfra. Jeg falder almindeligvis ikke for de psykologiske thrillere - jeg synes oftest de bliver langtrukne og kedelige - men Federico Axat formår at pakke det hele ind i en hæsblæsende krimi, og det virker.

Ted McKay har det hele - en smuk kone, to døtre og masser af penge. Alligevel møder vi ham først, da han står med pistolen for tindingen. En insisterende ringen med dørklokken forstyrrer ham i sit forhavende, og en yngre mand, som virker underligt bekendt, presser sig på med et forslag, som Ted har svært ved at sige nej til.

Men der er noget galt. Ted kan ikke helt sætte sin finger på det, og jo mere han graver i det, jo værre bliver det hele. På en eller anden måde har det at gøre med en gammel studiekammerat, et luksushus ved en sø, et skakspil og konens røde bikini. Og en pungrotte ... Hvad er det med den forbistrede pungrotte?

Man får, som læser, meget lidt foræret i Sidste Udvej. Ved anden gennemlæsning kunne jeg genkende alle puslespillets brikker undervejs, men jeg vil komme med den påstand, at det er stort set umuligt at sætte dem rigtigt sammen, hvis man ikke har slutningen med.

Se forlagets beskrivelse her.

Køb bogen herlæs den på Mofibo eller lån den på eReolen.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere