Skid hul i kunsten

Forfatter: Kim Stig Andersen
Sider: 88
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Katrine Hestvang Risager Skaaning
Forlag: Forlaget mellemgaard

Den ny traditionalisme/renæssances manifest 1/ Vi må vende tilbage til en kunst, folket kan forstå. 2/ Selv i abstrakt kunst henvises der til bagvedliggende fænomener. 3/ Malevitj kaldte sine billeder ikoner, da de refererer til simpeltheden og fokuserede på eneherskeren. 4/ Malevitj skrev fra ”kubisme til suprematisme”, og var inspi af ukrainsk folkekunst. Derfor refererer hans kunst ikke til nulpunktet, men både til tradition og folkelighed. 5/ Abstrakt kunst skal forklares med samme metoder som symboltunge allegorier. Lige netop fordi begge skal forklares af kunstneren selv eller kyndig for at åbne sig op. 6/ Minimalismen og suprematismen adskiller sig ved, at den sidste sprængte geometrien og ikke blot forenklede. Futurismen, postmodernismen og hightech er 1900-tallets barok og mere spændende end ren brutalisme. 7/ Adam Oehlenschläger, vor nationalkvads digter, vandt universitetets sølvmedalje for en prisopgave om digtekunstens brug af den nordiske mytologi i 1801 i opposition til brugen af græsk og romersk. Det samme bør vi gøre. Som man også gjorde for 100 år siden, da man netop debatterede historicismen i arkitekturen. 8/ Kunst er kommunikation. Den skal danne baggrund for den fælles samtale. 9/ Traditioner fremmes og hæmmes, så nyskabelsernes kan komme ud af disse. 10/ Det vigtigste er historien og folkeligheden.    
Uddrag af bogen Århus                                                                                                          er kedelig sån arkitektonisk Rådhuset er Arne Jacobsen Makværk (som altid) se selv hans højhusei København kopi minimal lort som kunne stå hvor som helst! Og domkirken ikke så prangende som Viborg eller Ribe! Aros en minimal firkant med en senere påsat regnbue, da skuet var for kedeligt ellers! Men på det rå er den rå ufiltrerede spirit      
Om forfatteren Kim Stig Andersen her og der. I Aalborg, Aarhus og København På scenen med poesi eller ude på gaden med situationisme eller gammeldaws billedkunst. 28 år uden at have bedrevet meget udover at droppe ud af fire uddannelser og starter på sin femte til sommer: natur-og kulturformidler i Hjørring.

Fakta om bogen
Titel: Skid hul i kunsten
Forfatter: Kim Stig Andersen
Sider: 88
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Katrine Hestvang Risager Skaaning
Forlag: Forlaget mellemgaard


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere