Skotsk krimiforfatter skriver brutalt og humoristisk

Stuart MacBride er en skotsk krimiforfatter, der særligt er kendt for sin bogserie om kriminalkommissær Logan McRae.

Stuart MacBride sikrede sig en aftale med forlaget HarperCollins, da han skulle have udgivet krimien ‘Halfhead’, men det endte med, at forlaget også var interesseret i krimien ‘Cold Granite’, som er det første værk i bogserien om kriminalkommissær Logan McRae. 

Med ‘Cold Granite’ fik Stuart MacBride sin debut i 2005, og siden har han udgivet et nyt værk om McRae hvert år helt frem til i dag.

Nogle af disse værker er noveller, men ikke desto mindre er der tale om en produktiv forfatter, der årligt har budt på spændende krimier, som både er brutale og humoristiske.

‘The Blood Road’ er det seneste værk i bogserien om McRae. I denne omgang må McRae tage sig af en sag om en kollega, der blev begravet for to år siden, men som på mystisk vis er genopstået fra de døde og nu er blevet slået ihjel i en bilulykke.

Sagen får McRae til at grave i kollegaens fortid. Hvorfor forsvandt han? Og hvad var så vigtigt, at han syntes, det var nødvendigt at genopstå fra de døde? Jo mere McRae graver, desto flere hemmeligheder kommer frem.

Romanen udkom på engelsk i juni, og udkom på dansk den 2. november. På dansk hedder romanen ‘Blodvejen’ og er udgivet af forlaget HarperCollins.

 

Oldcastle

Stuart MacBride har også skrevet andre krimier end serien om McRae, blandt andet nogle historier, der foregår i en fiktiv by kaldet Oldcastle.

I 2017 udkom danske versioner af Stuart MacBrides første og andet værk, som foregår i Oldcastle. Historierne følger politibetjenten Ash Henderson, og på dansk hedder bøgerne henholdsvis ‘Hilsner fra de døde’ og ‘En sang for de døde’.

I 2018 udkom en dansk version af det seneste værk, som foregår i Oldcastle, under titlen ‘Knoglekræmmerens vals’. Selvom denne historie foregår i samme fiktive by som de tidligere historier, kan den læses som et uafhængigt værk.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere