Skriverprisen 2010 til aktuel roman

Jesper Nicolaj Christiansen har modtaget Undervisningsministeriets Skriverpris 2010 på 25.000 kr. for romanen Soldater græder ikke. Romanen handler om Elektra, der fjernes fra et hjem, som går stadigt mere i opløsning. Mens hendes far meldes savnet i Afghanistan, bliver hun fjernet fra sin mor i Danmark og anbragt på hjemmet Solsikken. Med sig har hun faderens gamle hjelm, der beskytter...

Jesper Nicolaj Christiansen har modtaget Undervisningsministeriets Skriverpris 2010 på 25.000 kr. for romanen Soldater græder ikke.
Romanen handler om Elektra, der fjernes fra et hjem, som går stadigt mere i opløsning. Mens hendes far meldes savnet i Afghanistan, bliver hun fjernet fra sin mor i Danmark og anbragt på hjemmet Solsikken. Med sig har hun faderens gamle hjelm, der beskytter hende mod alt ondt.

Jesper Nicolaj Christiansen har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur. Han debuterede i 2008 med bogen Æblet og har desuden været medforfatter til flere kortfilm og spillefilm. Soldater græder ikke er Jesper Nicolaj Christiansens første roman. Bogen er udkommet på forlaget Høst & Søn.

Undervisningsminister Tina Nedergaard uddelte prisen, som er opkaldt efter Esther Skriver, der i 1995 var den første prismodtager. Prisen tildeles en skøn- eller faglitterær forfatter, der skriver læservenligt og derved tilgodeser de mange forskellige læsere, som kan have svært ved at tilegne sig en del af den litteratur, der udgives. Der lægges vægt på sproglig, indholdsmæssig og grafisk tilgængelighed. Det er 16. gang, Skriverprisen uddeles.

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere