Snekæmpen

  • Nye udgivelser
  • 18/04/2017
  • Turbine

Forfatter: Susan Kreller
Originaltitel: Schneeriese
Originalsprog: ger
På dansk ved: Birgit Fuglsang
Sider: 200
Omslag: Hæftet
Forlag: Turbine

Et ubrydeligt venskab i pubertetens følelseskaos.
 
Susan Krellers SNEKÆMPEN fortæller historien om et usædvanligt venskab mellem Adrian og Stella: en dreng, der bare vokser og vokser, og en pige, der næsten ikke læsper.
 
Den 14-årige Adrian er uretfærdig høj: på vej mod to meter og syv, ifølge lægernes beregninger. Det er en rædsel for hans mor, der gør alt for at overtale ham til hormonbehandlinger. Men heldigvis har han det bedste værn mod en udfordrende ungdom: Stella Maraun, pigen med den støvfine læspen, hans fortrolige og hemmelige kærlighed. De to er vokset op sammen som naboer og bedstevenner.
 
Da de var yngre, tilbragte de al tiden i hængesofaen på terrassen mellem deres to familiers huse. Og nu lukker de sig inde på hinandens værelser, når omverdenen presser sig på. Adrian tegner skitser af Stella, og Stella forsøger at lære alle de højeste og længste ting i verden udenad: giganttingene, som hun kalder dem. For så ved Adrian, at han ikke er alene.
 
Men alt ændrer sig, da drengen Dato og hans georgiske familie flytter ind i huset overfor. Stella og Adrians ellers ubrydelige venskab sættes på prøve, da Stellas interesse for Dato vokser. Og samtidig bringer Adrians stærke følelser af jalousi, vrede og fortvivlelse ikke alene ham selv men en hel familie i fare.
 
I et billedrigt og underfundigt sprog fortæller om SNEKÆMPEN om pubertetens følelseskaos. Med den unge Adrian har Susan Kreller skabt en umage helt, en rollemodel for alle dem, der i puberteten føler sig udenfor. Hans fysiske utilpashed som en 14-årig på to meter og syv danner rammen om teenagerens evindelige følelser af usikkerhed, sårbarhed og forvirring.
 
Susan Kreller, f. 1977, forfatter og journalist, debuterede med ungdomsbogen ELEFANTER SER MAN IKKE, som udkom på dansk i 2015. SNEKÆMPEN var en af Tysklands mest anmelderroste og omtalte ungdomsbøger i 2015, hvor den vandt den prestigefyldte Deutscher Jugendlitteraturpreis. 

Fakta om bogen
Titel: Snekæmpen
Forfatter: Susan Kreller
Originaltitel: Schneeriese
Originalsprog: ger
På dansk ved: Birgit Fuglsang
Sider: 200
Omslag: Hæftet
Forlag: Turbine


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere