Sneums Kalejdoskop

Undertitel: Mennesker, steder og musik
Forfatter: Jan Sneum
Illustrator: Jens Raadal
Sider: 296
Omslag: Bog & CD
Omslagsgrafiker: Martin Couri Thorsen
Forlag: DBK-8019611

“Sneums Kalejdoskop” er et unikt stykke musikhistorie skrevet og samlet af musikjournalisten Jan Sneum.

Et projekt bestående af en bog på 296 sider i LP-format samt et dobbelt-vinylpladealbum i gatefoldcover. Alt samlet i én box. Et slags erindringsværk, hvor Sneums møder med mennesker, steder og musik gennem mere end 70 år beskrives i tekst, fotografier og lyd. Ikke absolut kronologisk, men netop “kalejdoskopisk”.

Bogen, der har forord af den amerikanske rockjournalist David Fricke, indeholder over 100 af Sneums fotografier. Heraf flere aldrig tidligere offentliggjorte billeder af bl.a. Furekåben, Tim Buckley, Frank Zappa, Iggy Pop og Pere Ubu’s David Thomas. Desuden rummer bogen bl.a. en række fotos fra 1960’ernes Siena og Toronto og 1970’ernes New York samt billeder fra tidlige danske punkarrangementer som “Concert of the day” og “Pære punk”. Tekstmæssigt tager Sneum turen fra opvæksten på Amager til årene i DR med omfattede neddyk i festivaler som danske Roskilde og franske Transmusicales samt i projekter som “Sneums Garage” på P6 Beat, “Sneums Palads” på The Lake og “Sneum Instituttet” på spillestedet Stengade i København.

Dobbetalbummet hænger sammen med bogen og indholdet i bogen og på pladerne supplerer hinanden. Sneum fortæller – som var det radio – suppleret med lydklip fra arkivet i Sneums Kælder, bl.a. interviewklip med legenden Georgie Gomelsky, Iggy Pop, Wayne Kramer og Lydia Lunch. Desuden rummer de to LP’er ny musik med otte danske navne: Bene, J. Jaanmai Duo, Kogekunst, Maria Faust, Narcosatanicos, Nelson Can, Tone og Ærkenbrand.

Projektet er blevet til i et samarbejde med en række partnere inkl. Ctrl+Alt+Delete Books og Nordsø Records.

“Sneums Kalejdoskop” udkommer i et begrænset oplag på i alt 500 stk. Bog og plade sælges kun samlet som box-sæt.

Fakta om bogen
Titel: Sneums Kalejdoskop
Undertitel: Mennesker, steder og musik
Forfatter: Jan Sneum
Illustrator: Jens Raadal
Sider: 296
Omslag: Bog & CD
Omslagsgrafiker: Martin Couri Thorsen
Forlag: DBK-8019611


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere