Sommerlæsning. Jacob Hedegaard Pedersen

Sommeren er over os. Hver dag fortæller profiler fra boguniverset om deres sommerlæsning. I dag Jacob Hedegaard Pedersen, forlagschef på DreamnLitt.

Har du et sommerferieprojekt – praktisk eller feriemæssigt? 

”Sidste år købte jeg en nedlagt landejendom – så nedlagt, at den var lige til at rive ned, hvilket jeg fik gjort og derefter bygget et nyt hus på grunden. Selve jorden, en mark ned til Gudenåen, trænger også til en kærlig hånd, hvilket sommeren skal gå med. Der skal anlægges have, lægges terrasse, ryddes op og slås hø. Så der er nok at gribe og gøre i.

 I skumringen skal de sidste lyse nætter nydes på terrassen eller ved bredden af vores sø, hvor et par vildænder har valgt at slå sig ned. I læhegnet ind til naboen vil kragerne, skaderne og gøgen sikkert gøre os selskab.”

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”Der bliver der næppe megen tid til, hverken at læse eller dase i liggestolen. Praktisk arbejde under solen vil være den primære beskæftigelse i sommerferien.  

Skulle jeg dog lade mig falde til ro mellem brakmarkens græsstrå, vil jeg nok finde noget koldt og islandsk - Jon Kalman Stefansons 'Himmerige og Helvede' og resten af trilogien står øverst på læselisten. Heldigvis er græsset så højt, at man kan gemme sig i det og blive lidt borte fra verden, hvis de praktiske gøremål er ved at tage pippet fra en.

Så kan man ligge der og recitere Tom Kristensen for sig selv: "Græsset er underligt højt for mig,/som ligger med Næsen mod Jord/Bøjer jeg mig saa dybt som jeg kan,/vokser min Verden sig stor."

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

”Jeg vil se frem til de mange forskellige spændende messer, efteråret byder på. Ikke mindst Fantasymessen i Esbjerg, der er et af årets højdepunkter. En genremesse som Fantasymessen byder på mange engagerede deltagere, som alle er dedikerede fans.

Det betyder, at man både som forfatter og forlægger kan få mange kvalificerede samtaler med læsere, der er dybt inde i forlagenes udgivelser. Det er altid spændende at møde dem.

En anden messe, jeg ser frem til, er naturligvis BogForum. Sidste år fandt vi som forlag frem til en form på vores stand, der passede os, og i år styrker vi alt det, der virkede godt sidste år. Så jeg glæder mig, det bliver en fest.

Jeg glæder mig også til vores mange forskellige udgivelser i efteråret. I denne sæson kommer DreamLitts fantasyudgivelser og Kandors romaner til at stå stærkt.

Specielt sidstnævnte forlag kommer til at stå for nogle interessante læseoplevelser med det sidste bind af Jakob Levinsens oversættelse af H. P. Lovecrafts samlede fortællinger og henholdsvis Aske Munk-Jørgensens roman 'Gamle Venner' og Søren Staal Balslevs romandebut 'De Rensede'. Alle tre udgivelser er jeg stolt over at kunne være med til at udgive.”


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere