Sommerlæsning. Kristina Aamand

Sommeren er over os. Hver dag fortæller profiler fra boguniverset om deres sommerlæsning. I dag forfatter Kristina Aamand.

Har du et sommerferieprojekt – praktisk eller feriemæssigt?
”Jeg har mange sommerprojekter. Vi er en sammenbragt familie og i tre uger har vi seks børn på kost, logi og til hurlumhej. Jeg skal lave min hovedopgave til sexologistudiet og jeg skal træne vores nye hundehvalp Tinka, som er hund nummer to. Og så har jeg en plan om at lave en masse yoga, være en god ven og se de mennesker jeg har set for lidt, plus være en nærværende og kærlig kone.”

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?
”Min sommer bliver mere mase end dase, men skulle miraklet indtræffe og jeg falder over en liggestol, så kunne jeg godt tænke mig at genlæse Terningemanden af Luke Rhinehart som handler om en psykiater der keder sig ved sit vaneliv, og beslutter sig for at lade terningerne bestemme hans handlinger. Jeg holder af at genlæse bøger med et par års mellemrum, og det er en af mine yndlingsbøger. ”

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?
”Jeg ser frem til at holde foredrag på skoler og biblioteker. Jeg sidder jo alene og skriver det meste af tiden, og det er dejligt at være i livet blandt læserne. Jeg skal til Tyskland og Sverige i forbindelse med min YA-bog ‘For enden af din pegefinger’, det glæder jeg mig meget til. Og så ser jeg frem til at gå på opdagelse i de nye gode spændende bøger som mine kollegaer smider på hylderne.”

Kristina Aamand har netop udgivet den humoristiske voksenroman ‘Sammenbragt’  om et moderne familieliv.

Foto: Morten Holtum.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere