Sommerlæsning. Michel Steen-Hansen

Sommeren er over os. Hver dag fortæller profiler fra boguniverset om deres sommerlæsning. Vi starter serien med Michel Steen-Hansen, direktør for Danmarks Biblioteksforening.

Har du et sommerferieprojekt – praktisk eller feriemæssigt?

”Egentlig skulle jeg sammen med min kone og vores tre børn have været til Kina, men vi er desværre blevet nødt til at aflyse vores ellers totalt gennemorganiserede rejse, som vi har brugt et halvt år på at planlægge.  Men det skal ikke forhindre os i at dykke ned i den kinesiske kultur og få forberedt os til den fælles dannelsesrejse, vi så må tage lidt senere.

Jeg tror nemlig det er vigtigt for os alle at forholde os og være klar til Kineserne for alvor sætter den globale dagsorden. For mit vedkomne betyder det, at jeg vil starte med at læse 'Kina i moderne tid', som CBS-professor Keld Erik Brødsgaard lige har skrevet om vores manglende forståelse af det særlige ved riget i midten.

Jeg betragter mig selv som demokratifundamentalist, og i den kontekst er det interessant og skræmmende at se Kinas ustoppelige vækst, der i den grad er i færd med at skabe en helt ny verdensorden, hvor de globale økonomiske magtforhold afgørende forskyder sig. Den nye verdensorden, der tegner sig, vil have Kina som sit centrum og hvad gør det ved vores demokrati.”

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”Jeg skal læse Matias Faldbakkens skandinaviske misantropi trilogi bestående af bøgerne ‘The Cocka Hola Company’, ‘Macht und Rebel’ og ‘Unfun’. 

Jeg har nemlig lige læst hans fantastiske bog ‘The Hill’ og er fuldstændig solgt til hans episke fortælleform og som er det stof, en klassiker skabes af.

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

”Åhhh det ved jeg sgu ikke, for jeg bliver altid så fantastisk positivt overrasket over alt den nye litteratur som konstant kommer, fra hjørner og forfattere jeg ikke forventer ....

Lige nu bugner mit natbord af læseforventninger. Øverst ligger Dy Plambecks ‘til min søster’, som det kribler i mine fingre for at komme i gang med. Under den ligger en af mine konstante passioner Erland Loe. Jeg forventer, at ‘Dyrene i Afrika’ i år får mig til at klukke indestængt, sådan som han plejer med hans helt indestængte underfundige måde at se verden på. En evne jeg misunder.”

Michel Steen-Hansen fortæller i dette interview blandt andet om, at om vores læsekultur er i forandring.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere