Sommerlæsning – Middelfart bibliotek

Middelfart bibliotek opfordrer børn og unge til at læse i deres sommerferie. Konkurrencerne Sommerbogen og Læseudfordringen hjælper børne på vej.

Ferietid er perfekt som læsetid, hvor børn kan udskifte skolebøgerne med en sommerbog, som har fokus på deres egne interesser. Hvis børn har brug for gode grunde til at læse, står folkebibliotekerne klar med læsekonkurrencer og - udfordringer med fine præmier. De har lanceret to læsekonkurrencer: Sommerbogen 2019 og Læseudfordringen.

Sommerbogen 2019
Sommerferiebog er et landsdækkende læselystprojekt, der forløber i alle de danske folkebiblioteker rundt om i landet. I løbet af hele sommeren kan børn mellem syv-fjorten år deltage i konkurrencer ved at læse bøger og anmelde dem.

Børn kan deltage i konkurrencen om flotte præmier via deres lokale folkebibliotek, men hvis man ikke har mulighed for det grundet udlandsrejse eller andet, kan de deltage på hjemmesiden Biblo.dk.

På Biblo.dk kan de deltage i lodtrækningen om bogpræmier hver eneste dag. Den 24. august slutter konkurrencen, og der trækkes lod om at tømme en boghandel på fem minutter blandt dem, der har skrevet mindst tre anmeldelser på Biblo.dk.    

På bibliotekerne i Middelfart kommune er der mulighed for at vælge en bog som præmie, ved at man læser fire bøger, som anmeldes i en folder, der enten kan afhentes på et af bibliotekerne i kommunen eller udprintes.     

 

Læseudfordringen
Middelfart bibliotek afholder også sommerens læseudfordring. Det opfordrer børn og unge til at læse hele sommeren, ved at udfordrer dem til at læse på forskellige måder. For eksempel ved at læse på hovedet eller læse imens man står på ét ben.

Hver udfordring giver point, og hvis man læser sig til mindst 20 point, kan man deltage i en lodtrækning om et gavekort til Bog og idé.

Man kan hente en folder med alle udfordringerne på Middelfart bibliotek fra d. 15. juni eller udprinte folderen selv. Konkurrencen løber fra d. 15. juni til d. 24. august.   

Det er desuden muligt at uploade billeder af diverse udfordringer på Biblo.dk i gruppen Middelfart Bibliotek, hvorved man kan være med i en ekstra konkurrence om biografbilletter til Panorama Biograferne. 

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere