Sommerlæsning. Morten Visby

Sommeren er over os. Hver dag fortæller profiler fra boguniverset om deres sommerlæsning. I dag Morten Visby, oversætter og formand for Dansk Forfatterforening.

Har du et sommerferieprojekt – praktisk eller feriemæssigt? 

”Forfatterforeningen holder lukket hele juli, hvor jeg så kan gå i dybden med min næste oversættelse. Jeg kan desværre ikke fortælle, hvad det er for en bog, men jeg skal meget langt tilbage i historien og lidt uden for Danmark. Det bliver dén ferierejse, og det glæder jeg mig til.

 

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”I lyset af ovenstående er det vist klart, at der ikke bliver nogen liggestol for mig at dase i. Nu er en liggestol som bekendt også noget af det mest ubekvemme møblement, hvori man overhovedet kan nedsænke et menneskelegeme, så det gør mig ikke spor.

Til gengæld ser jeg virkelig frem til at lade mig opsluge af Lotte Thranes bog om Asta Nielsen, ‘Maske og Menneske’. Det er ikke bare en biografi, det er et kalejdoskopisk hvirveldyk ned i hele mellemkrigstidens mytologi og kultur. Jeg har selv oversat alle citaterne fra tysk, så jeg ved den bog er for sej. Men denne sommer vil jeg læse den sådan rigtig i sin helhed.”

Foto: Ildikó Lőrinszky.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere