Sommerlæsning. Peter Adolphsen

Sommeren er over os. Hver dag fortæller profiler fra boguniverset om deres sommerlæsning. I dag Peter Adolphsen, formand for Danske Skønlitterære Forfattere.

Har du et sommerferieprojekt – praktisk eller feriemæssigt?

”Jeg skal først og fremmest være færdig med en oversættelse fra spansk, som jeg er kommet til at love et forlag. En meget tyk bog, temmelig researchtung og med uendelige, svært knudrede sætninger.

Så er der noget sort træbeskyttelse, der skal pladres på et sommerhus (ikke mit eget, men jeg bytter arbejde for husly). Og jeg skal gen- og gen- og genlæse korrekturen på min egen næste bog, ‘Små historier 3’, der efter tyve års arbejde skal udkomme til næste forår.

Og så er der en masse ting med min nye tjans som formand for min interesseorganisation, men det må foreløbig forblive ved den inciterende antydning.”

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen? 

“Cormac MCCarthy: ‘Blodets Meridian’. Ursula K. Le Guin: ‘Always Coming Home’. Howard Zinn: ‘A People's History of the United States’. Pola Oloixarac: ‘Mona’. Mathilde Walter Clark: ‘Lone Star’.

Håber jeg.” 

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

”At komme for alvor i gang med arbejdet som formand for Danske Skønlitterære Forfattere. Vi har en ny, slagkraftig bestyrelse og læssevis af ideer og planer.

Det bliver SÅ godt.”

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere