Sommerlæsning. Troels Posselt

Sommeren er over os. Hver dag fortæller profiler fra boguniverset om deres sommerlæsning. I dag danskfødte Troels Posselt, der er projektleder i den norske Foreningen !les.

Har du et sommerferieprojekt – praktisk eller feriemæssigt?

”Jeg har egentlig ingen større projekter til sommer - afslapning med familien har førsteprioritet. En tur til Danmark og den danske del af familien er obligatorisk, når man bor i udlandet, men ellers regner jeg med, at der nok også dukker nogle småting op i det sommerhus, som vi får lov at låne nogle uger i ferien. Det plejer der jo...

Heldigvis er der også en god og behagelig liggestol i sommerhuset, som passer godt, når man skal dase og læse.”


Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”Jeg læser meget børnelitteratur til hverdag, og selv om jeg selvfølgelig også skal læse med børnene, er det andre bøger, jeg ser mest frem til at tage med i liggestolen. 

Én af de bedste bøger, jeg nogensinde har læst, er ‘Sult’ af Knut Hamsun, og for nylig udkom der en tegneserieversion af denne moderne klassiker. Tegneserien er begået af Martin Ernstsen, og jeg har nået at se på forsiden og læse de første sider. Den virker lovende.

Jeg har også store forventninger til ‘Oplyst’ af Tara Westover efter at have fået den anbefalet fra mange sider de sidste par måneder.

Jeg prøver selvfølgelig også at følge med i, hvad der sker i Danmark, og jeg har blandt andet set, at Morten Papes ‘Guds bedste børn’ vandt DRs romanpris for kort tid siden. Og selv om det måske ikke just er feelgood-litteratur, så tror jeg, at det er noget for mig. Jeg håber også på at kunne læse lidt faglitteratur i løbet af sommeren, og øverst på denne liste står en bog af Åsmund Hennig som hedder Leselyst i klasserommet.


Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?
”Efteråret starter tidligt, og allerede i midten af juli kommer ‘Voksne mennesker’ af Marie Aubert. Hendes novellesamling fra 2016 ramte mig hårdt, og jeg glæder mig derfor til hendes romandebut, som også skulle være solgt til Danmark. 

Jeg ser også utålmodigt frem til en ny bog fra Nina Lykke. For et par uger siden var jeg til en forpremiere, hvor Lykke læste op fra den kommende ‘Full spredning’, og den lød som en endnu sjovere og mere absurd satire end forgængeren ‘Nej, nej og atter nej’. 

I oktober kommer også den norske oversættelse af ‘The Mars Room’ af Rachel Kushner, som var indstillet til Man Booker Price i efteråret 2018. Den er jeg også nødt til at læse. 

Der udkommer mange gode, norske børnebøger, og i efterårets sæson er jeg særligt spændt på ‘Meningen med Leif’ af Lars Joachim Grimstad og ‘På omveien hjem’ af Vilde Kamfjord.

Jeg glæder mig også til, at ‘Når kaniner bliver bange’ udkommer på norsk. Bogen er resultatet af et samarbejde mellem Arne Svingen og Kamila Slocinska, og jeg har bemærket, at den har fået gode anmeldelser i Danmark, men har altså ikke selv læst den endnu. Den er planlagt til udgivelse i Norge i august.

Og hvis jeg ikke kan vente, kan jeg jo måske smugkigge på den, når jeg er i Danmark… ”

 

Troels Posselt fortæller i dette interview om Foreningen !les´ arbejde.

Foto: Kristin Strøm.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere