Sonja Ferlov Mancoba - Maske og ansigt

Forfatter: Dorthe Aagesen, Hanne-Vibeke Holst, Sonja Ferlov M
Sider: 296
Omslag: Hæftet
Forlag: SMK Forlag

I forbindelse med udstillingen på SMK ”Sonja Ferlov Mancoba 9. februar – 5. maj 2019” udgives et rigt illustreret monografisk bogværk om kunstneren. 
Bogen består af en omfattende, fagfællebedømt oversigtsartikel over Sonja Ferlov Mancobas liv og værk skrevet af udstillingens kuratorer, Mikkel Bogh og Dorthe Aagesen, samt tre mindre artikler. Den første artikel er skrevet af kunsthistoriker Karen Kurczynski og omhandler Sonja Ferlov Mancoba og hendes partner, Ernest Mancoba, og deres tilknytning til COBRA. Den anden artikel, der er skrevet af antropolog Pierre-Philippe Fraiture, diskuterer ’primitivisme’-begrebet i vestlig kultur og kunst. Endelig har forfatter Hanne-Vibeke Holst skrevet en artikel om Sonja Ferlov Mancoba ud fra en mere privat og personlig-feministisk vinkel på baggrund af en brevveksling, hun førte med sin veninde Clarisse Penso.  
Ud over de fire artikler bringes tekster og breve af Sonja Ferlov Mancoba selv, interviews, arkivmaterialer fra hendes atelier samt serier af helt nye optagelser af hendes gips- og lerskulpturer, dvs. de værker hun selv har ’haft i hænderne’.  

Fakta om bogen
Titel: Sonja Ferlov Mancoba - Maske og ansigt
Forfatter: Dorthe Aagesen, Hanne-Vibeke Holst, Sonja Ferlov M
Sider: 296
Omslag: Hæftet
Forlag: SMK Forlag


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere