Splint af Émile Bravo: Håbets tid, første del

  • Nye udgivelser
  • 04/10/2018
  • Cobolt

Forfatter: Émile Bravo
Originalsprog: fre
På dansk ved: Ole Steen Hansen
Serie: Håbets tid
Tegner: Émile Bravo
Sider: 88
Omslag: Indbundet
Forlag: Cobolt

Januar 1940. Europa er i krig, men Belgien holder sig neutralt. Splint er grebet af ængstelse, men forsøger ligesom de fleste andre at opretholde en normal dagligdag. Da landet om foråret invaderes af nazistiske tropper, befinder Kvik sig ved fronten. Splint er alt for ung til at blive mobiliseret og sætter sig i stedet for at gøre sig nyttig, samtidig med at han forbliver tro mod sine værdier.    Vores venner forsøger at overleve midt i Anden Verdenskrigs tummel, mens situationens kompleksitet langsomt går op for dem gennem møder med inderligt menneskelige aktører.   
HÅBETS TID bliver i alt på 330 sider fordelt på fire bind, der udgives 2018-2020, og er dybest set en roman, der blander action, humor, følelser, historiske sandheder og filosofiske refleksioner.   
Albummet Portræt af helten som troskyldig ung mand kan læses som en ouverture til HÅBETS TID, der kommer til at omfatte følgende fire bind :  Første del: En dårlig begyndelse  Anden del: Rædslerne tager til (august 2019)  Tredje del: Ouverture til finalen (2020)  Fjerde del: En afslutning og en ny begyndelse (2020)   
I forbindelse med udgivelsen – og 70-års jubilæet i 2018 for FN’s Verdenserklæring om Menneskerettighederne – er Splint officielt udnævnt til menneskerettighedsforkæmper, hvilket markeres i en række forskellige lande i regi af UNESCO, FN’s organisation for uddannelse, kultur, kommunikation og videnskab.   
Émile Bravo har tegnet Splint med et særligt håndtegn, der forventes at blive et symbol for menneskerettigheder. På sociale medier kommunikeres menneskerettighederne i forbindelse med Splint med hashtagget #Spirou4rights.

Fakta om bogen
Titel: Splint af Émile Bravo: Håbets tid, første del
Forfatter: Émile Bravo
Originalsprog: fre
På dansk ved: Ole Steen Hansen
Serie: Håbets tid
Tegner: Émile Bravo
Sider: 88
Omslag: Indbundet
Forlag: Cobolt


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere