Sprog + Bogense = Sprogense

Dansk Sprognævn har omfavnet flytningen til Bogense og melder nu en sprogfestival på banen. Sprogense skal sætte fokus på sprog, dialekter og digte.

Meldingen om, at den tidligere regering valgte at flytte Dansk Sprognævn fra København til Bogense i 2019, skabte en del røre og udskiftninger i medarbejderstanden, men nu er påstyret gjort til skamme, for med de nye planer om en samlende sprogfestival i Bogense, har Sprognævnet taget deres nye hjemsted til sig i stor grad. Så stor at festivalen hedder Sprogense, en sammentrækning af sprog og Bogense, og håbet er at blive centrum for det danske sprog.

Ambitionerne er heller ikke at tage fejl af, og målet er at nå et stigende antal gæster hvert år, når det løbes i gang over en treårig periode. Samtidig ønskes der at opnå national opmærksomhed og tiltrække et stort antal gæster til det nordfynske, og dermed blive centrum for det danske sprog. Målgruppen er også både familier og fagfolk.

Udmeldingen fra Sprognævnet lyder:

”Sprognævnet vil gerne i tæt og direkte dialog med danskerne om sproget, og i samarbejde med Nordfyns Erhverv og Turisme inviteres til en folkelig sprogfestival for sproget. Formålet med projektet er at skabe folkelig opmærksomhed om sproget gennem en lokalforankret event med national bevågenhed. Det vil være en involverende, interaktiv og folkelig event med en bred målgruppe.”

Første festival er sat til september 2020, og der vil blive sat fokus på alle sprogets hjørner; fra bandeord til bogstaver, fra samtaler til sprogteknologi, fra digte til dialekter samt en masse andet. I byens spillesteder, caféer og gader bliver der et levende træf for alle, der vil komme til orde, lege og lære mere om det danske sprog og alle dets afskygninger.

Festivalen er arrangeret i et samarbejde mellem Dansk Sprognævn og Nordfyns Erhverv og Turisme.

Læs mere om Sprogense - Ordet er dit


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere