Statens Kunstfond uddeler arbejdslegater

Hele 390 forfattere modtager legater, mens i alt seks ud af disse får det tre-årige arbejdslegat.

Arbejdsro og økonomisk overskud i forfatterens hverdag - eller mere præcist: en håndsrækning i en hverdag, hvor pengene ikke ligefrem hænger på træerne.

Nu har i alt 390 forfattere - i alt 941 ansøgte - fået et brev i deres e-boks med beskeden om, at de har modtaget et arbejdslegat fra Statens Kunstfond. Seks af dem er ekstra heldige, for de får nemlig det eftertragtede tre-årige arbejdslegat. I alt blev der uddelt legater for 30 millioner kroner.

Formand for Legatudvalget for Litteratur under Statens Kunstfond, Tomas Lagermand Lundme, udtaler i forbindelse med tildelingerne, at:

“Vi ser nogle tendenser i årets uddeling af arbejdslegater. Det er en stærk bevidsthed om, at man er nysgerrig på sin egen verden – og at man går til den. Forfatterne føler selv et ansvar. Der er generelt en stor vilje til at forandre de eksisterende rammer gennem sin kunst.”

Her ser du alle 390 modtagere, mens du her ser navne på de seks modtagere af det tre-årige arbejdslegat samt begrundelser for, at de er fundet værdige til at modtage dette.

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere