Stig Nielsen fylder 70 år

Forlagsredaktør på Lindhardt og Ringhof, Stig Nielsen, fylder 70 år i dag.

Man siger, at hvis bare væggene kunne tale, så kunne de fortælle et og andet om livet på et stort forlag. Lindhardt og Ringhof har i stedet Stig Nielsen - en legende i forlagsbranchen, som har oplevet fusioner, fyringsrunder og fusentaster gennem fem årtier.

Efter at have afsluttet litteraturvidenskab på Århus Universitet kom han først til Lademann, siden Bonnier for i 1999 at ende på Aschehoug, som senere blev til Lindhardt og Ringhof. Her er han i dag en af de mest afholdte redaktører blandt forfattere og kolleger.

Forfatterne oplever, at de i ham har den støtte, der med sikker hånd realiserer deres projekt og gør det endnu bedre. Og kollegerne oplever en blid, vidende og rutineret redaktør, man altid kan bede om hjælp og samtidig lige pumpe for en god historie.

Og så er han morsom: ”Nu er vores største problem, hvad vi skal gøre af alle pengene,” siger han hvert år, når han som redaktør sender Svikmøllen til tryk.

Hans arbejdsfelt er dog primært de store illustrerede fagbøger, som er en kolossal opgave at strikke sammen. Men hans rolige overblik og sans for design nyder forfattere som Anja C. Andersen, Bertel Haarder og Kasper Holten godt af.

Kæmpeværker som Vilhelm Hammershøi – en ”pragtudgivelse” ifølge Weekendavisen - og senest Fugleatlas på 840 sider og næsten seks kilo er styret sikkert i havn af Stig Nielsen.

Privat bor han med sin hustru Jette i København K, hvilket gør det nemt for ham at smutte hjem hver dag i frokostpausen for lige at lufte hund. Ud over at tilbringe tid med børn og børnebørn var han også i mange år en passioneret maratonløber, og han spiller stadig badminton med nye og gamle kolleger hver torsdag på Frederiksberg.

BogMarkedet ønsker tillykke!

---

Tegning: Jens Hage.


Kommentarer

    • 29/10/2020
    • Kl. 16:35
    • Bogstafetten
    Nemli'...!
Du skal være logget ind for at kommentere