Stor interesse for LGBT-børnelitteraturkonkurrence

Forårets romankonkurrence blev en stor succes. Vinderen præsenters den 14. august.

Grundtvigsk Forum udskrev i januar i år en romankonkurrence om børnelitteratur, hvor der indgår LGBT-personer. I alt modtog man 239 bidrag.

”Det er virkelig glædeligt, at så mange har sendt bidrag ind. Det siger noget om, at vi i Danmark har en flot tradition for at ville noget med vores børnelitteratur. Det siger måske også noget om, at spørgsmålet om LGBT-personers ligeberettigelse i disse år har fået offentlig opmærksomhed," udtaler Ingrid Ank, leder af Grundtvig-Akademiet, i en pressemeddelelse.

Hun fortsætter:

"Imidlertid er det ikke ’identitetspolitisk’ børnelitteratur, vi har efterspurgt, men litteratur der udfolder menneskelivet bag bogstavkoderne – i al dets mangfoldighed, skørhed, besværlighed og skønhed.”

Vinderen af konkurrencen udpeges af en jury bestående af børnebogsforfatter Kim Fupz Aakeson, illustrator og børnebogsforfatter Cato Thau-Jensen og forlagsredaktør Sanne Paustian Billesbølle fra Gyldendal.

Vinderen præsenteres under Copenhagen Pride Week, mere præcist ved et festligt arrangement den 14. august klokken 17-19 i Vartov, Farvergade 27, 1463 København K.

Arrangementet er åbent for alle, men kræver tilmelding

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere