​Stor romankonkurrence med internationalt perspektiv

Hvis man alligevel skriver på en roman, hvorfor så ikke få et forskud, der virkelig batter? Og samtidig blive præsenteret for en række udenlandske forlag?

De spørgsmål stiller flere danske forfattere sikkert sig selv, nu hvor Forlaget Montagne skyder en større romankonkurrence i gang. Konkurrencen er åben for både nye og etablerede forfattere. Førstepræmien er på 75.000 kroner.

Penge er dog ikke alt, heller ikke i forlagssammenhæng.

"Vores holdning er, at gode forfattere skal honoreres for deres arbejde. Men når det er sagt, så er det ofte ikke størrelsen af forskuddet, der fylder mest i bevidstheden. Tiltag som effektiv PR, dygtig redaktionelt arbejde og ikke mindst Foreign Rights-salg er markante faktorer, når forfattere skal vælge forlag," siger Kreativ direktør hos Forlaget Montagne, Britt B. Tippins.

Britt B. Tppins er selv med i juryen, der vælger en vinder af romankonkurrencen. Dommerpanelet tæller desuden forfatterne Katrine Engberg, Trisse Gejl og Michael Larsen.

Ud over grænsen

Forlaget Montagne laver en såkaldt prøveoversættelse af vinderromanen på engelsk, så teksten er klar til at blive præsenteret for udenlandske forlag. Vinderromanen bliver lanceret på næste års BogForum.

"En førstepræmie på 75.000 kroner er selvfølgelig en god sum penge for de fleste forfattere i dag, men vi synes selv, at det internationale perspektiv i romankonkurrencen er lige så vigtigt," fortæller Britt B. Tippins.

Deadline for romankonkurrencen er den 15. april 2019. Man kan læse mere om konkurrencen her www.montagne.dk

For yderlige information kontakt Britt B. Tippins på mobil 53 38 88 64 eller på e-mail britt@montagne.dk


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere