Studerende foretrækker trykte bøger

Digitalt mig her, digitalt mig der. Lærebogen er et værktøj, og dér er den trykte bog bedst. Det viser en undersøgelse fra webboghandlen Saxo.com.

Overstregninger i neongult, rødt og grønt, æselører lavet i al hast i mangel på tilgængelige bogmærker, kommentarer i den smalle margen skrevet med ulæselig skrift, kaffepletter en mas - lærebogen er et værktøj.

Den trykte bog er de digitale formater absolut & alt andet lige (pris) overlegen til udøvelsen af nævnte boghærværk.

Saxo.com har gravet i salgstallene for studiestartsugerne 27-37, og de taler deres tydelige sprog: Hele 97 % af de solgte lærebøger er trykte.

Tallet er egentlig ikke så overraskende igen, men ikke desto mindre interessant.

Webboghandlen har oplevet stor vækst i perioden, dels har 20 % flere købt studiebøger end samme tid sidste år, dels er antallet af solgte studiebøger steget med samme procentsats.   

De største stigninger i salget er sket indenfor fagområderne pædagogik, jura samt fysio- og ergoterapi. Pædagogik, sygepleje samt økonomi udgør de tre største salgsandele, oplyser Saxo.com i en pressemeddelelse.

NB: Det fremgår ikke af pressemeddelsen, hvorvidt de solgte trykte bøger også var tilgængelige i et digitalt format, da de studerende bestilte bøgerne.

---

Foto: iStock/Getty Images.


Kommentarer

    • 09/10/2020
    • Kl. 12:28
    • Pilgaard Publishing
    Som lærerstuderende havde jeg en intention om at købe alle mine lærebøger som eBøger. Ikke så meget der skulle slæbes og man havde altid sine bøger med sig. Hvad der er nok så vigtigt: Jeg er vandt til digitale udgivelser, og foretrækker dem langt hen ad vejen. Og så var det problemerne startede: Det var ikke alle bøger der kunne købes digitalt, det i sig selv er en hindring. Af de bøger der så kunne købes digitalt, var en af dem en iBog, hvor den bagvedliggende kode var kritisabelt jammerlig, brugerfladen gnidret og formatteringen af teksten mangelfuld i forhold til den trykte bog. En anden havde ikke skalérbare billeder, og billederne var ofte i en grynet kvalitet, så man kunne ikke zoome ind på billederne, for at se detaljerne ved de billeder, der i det mindste ikke var uskarpe. Nåja, og først efter man havde købt iBogen, blev det fremhævet, at man kun havde en licens til at bruge den i 3 år. Så, når man kommer frem til at de trykte bøger er de mest foretrukne, så er det ikke nødvendigvis fordi bøger på papir er specielt bedre end digitale bøger, fordi de er på papir. Det kunne godt være tilgængeligheden og kvaliteten af de digitale udgaver der er for ringe.
Du skal være logget ind for at kommentere