Styrtdyk

Mens de svenske boghandlere tabte 4,8 % af omsætningen i september og i alt 3,4 % i årets første ni måneder, var de tilsvarende tal for supermarkederne et minus på hele 30,2 % i september, mens tilbagegangen var på 9,0 % i de første ni måneder. Den anden store taber i Sverige var bogklubberne, som tabte hhv. 12,5 % og 7,1 %. Derimod var nethandlen nogenlunde uforandret i september, mens den...

Mens de svenske boghandlere tabte 4,8 % af omsætningen i september og i alt 3,4 % i årets første ni måneder, var de tilsvarende tal for supermarkederne et minus på hele 30,2 % i september, mens tilbagegangen var på 9,0 % i de første ni måneder. Den anden store taber i Sverige var bogklubberne, som tabte hhv. 12,5 % og 7,1 %. Derimod var nethandlen nogenlunde uforandret i september, mens den steg med 6,7 % i de første ni måneder.

Tallene, som er hentet fra Svensk Bokhandel, stammer fra HUIs Bogindex, og den store tilbagegang begrundes med manglen på bestsellere i forhold til året før, hvor både Camilla Läckberg og Dan Brown udsendte nye romaner i september.

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere