Sune de Souza Schmidt-Madsen fylder 40 år

Forlagschef Sune de Souza Schmidt-Madsen fra Lindhardt & Ringhof fylder 40 år i dag, den 21. februar.

I 2011 proklamerede den nye redaktør for fagbøger, Sune de Souza Schmidt-Madsen, at han først ville lade sit hår og skæg trimme, når Lindhardt og Ringhof havde sorte tal på bundlinjen igen. Det havde forlaget heldigvis allerede i 2012, for da var hårpragten blevet temmelig voldsom.

Siden er det blevet en tradition, at Sune på dagen for julefrokosten går forbi økonomiafdelingen og bliver forsikret om årets overskud, før han sætter sig i stolen hos Barberen i Vognmagergade. Når han vender tilbage, er han fuldstændig forvandlet for sine kolleger – og et enkelt år begyndte hans datter at græde, fordi hun ikke kunne genkende ham, da han kom hjem.

Den dedikation og galskab er kendetegnende for Sune, som er cand.mag i litteraturvidenskab. Han kom fra Informations Forlag og har arbejdet på KRITIK på Gyldendal, inden Otto B. Lindhardt anbefalede ham til Lindhardt og Ringhof.

Siden er han blevet forlagschef for dansk skønlitteratur på forlaget og har i den grad samlet et nyt hold af stærke forfattere som Merete Pryds Helle, Maren Uthaug, Knud Romer, Mich Vraa, Thomas Korsgaard, Einar Már Guðmundsson og Anne-Cathrine Riebnitzsky omkring sig, hvilket har bragt Lindhardt og Ringhof tilbage på det litterære Danmarkskort. Også takket være det hold af redaktører, som Sune har håndplukket, fordi de kan noget, han ikke selv kan. Og som han respekterer dem dybt for.

Selv fortjener han også stor respekt. Ud over at være dybt begavet og lærd – han modtog Brandes-prisen i 2012 for 'En lille bog om Karen Blixen' – har han også en sikker kommerciel fornemmelse.

Sune er super energisk og sender gerne 10 SMS’er klokken to om natten. Han er meget snakkende men har alligevel en særlig evne til at være nærværende i en samtale. Og så er han uhøjtidelig og blottet for fordomme – han ser ikke alder, køn eller socialgruppe.

Han ser kun historien, og han tror på noget så gammeldags som det magiske i den gode fortælling. Det betyder dog ikke, at han ikke er en barsk redaktør, som gerne tager den svære samtale med en forfatter, når der skal skæres 250 sider og bogen dybest set vendes på hovedet.

Men han er også empatisk, kærlig og omsorgsfuld. Både over for sine forfattere, sine kolleger og ikke mindst over for sine tre døtre, som han bor med på Nørrebro sammen med sin hustru.

På BogMarkedet har vi flere gange nydt godt af Sunes lyst til at formidle sine tanker om bøgernes verden, blandt andet med hans essay med afsæt i en kombineret kultur- og forretningsrejse til Sydkorea i sommeren 2018. Essayet 'Fra bøgernes paradis' er i to dele, første del og anden del. Begge er åbnet.  

BogMarkedet ønsker tillykke! 

Foto: Thomas A


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere