Susanne Jorn modtager Drachmannlegatet

Digter Susanne Jorn modtager i år hæderslegatet fra Skagens Kunstmuseum.

Drachmannlegatet er med kun få undtagelser blevet uddelt siden 1917, og det er dermed et af Danmarks ældste forfatterlegater. Med legatet er et ophold på Klitgaarden Refugium.

Det uddeles hver gang på Holger Drachmanns fødselsdag den 9. oktober. Tidligere modtagere af legatet tæller navne som Inger Christensen, Tove Ditlevsen, Jeppe Aakjær, Frank Jæger, Johannes V. Jensen, Ib Michael, Klaus Rifbjerg og mange flere   

Susanne Jorn - datter af maleren Asger Jorn - debuterede som digter i 1970 med digtsamlingen 'Splinterne'. Hendes seneste udgivelse er fra april i år, 'I relativiteten' (Hovedland).

Musik og billedkunst spiller en vigtig rolle i hendes digtning. Dels har billedkunstnere illustret hendes digte, dels har hun skrevet eventyr og digte til 53 værker af forskellige billedkunstnere i Museum Jorns Samling.

Legatudvalget - der består af to tidligere modtagere, Hanne Marie Svendsen og Jens Christian Grøndahl - begrunder valget:

”Hendes tekster, der ofte er inspirerede af et stort kendskab til japansk og kinesisk tradition, er overrumplende. Hun skildrer punktoplevelser, øjeblikke, der vider sig ud, og med stilfærdig humor holder hun sentimentalitet og vanetænkning på lang afstand. Gennem sit oversætterarbejde, især fra japansk og kinesisk, har Susanne Jorn introduceret betydelige forfatterskaber til dansk, ofte i et nært samarbejde med forfatterne.”

Legatet uddeles den 19. oktober fra klokken 17.30 ved et arrangement på Skagens Museum. Susanne Jorn fortæller i samtale med film- og billedkunstneren Jytte Rex blandt andet om sit forfatterskab, og harpenisten Tina Rehling spiller tre stykker for soloharpe.

BogMarkedet ønsker tillykke!

Foto: Sofie Amalie Klougarth.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere