Sushi indtager endnu engang Herning

  • Bøger på bloggen
  • 08/04/2021
  • T J

SPONSORERET INDHOLD!

Sushi er blevet mere og mere populært. Især blandt unge storhitter sushi. Danskerne kan simpelthen bare ikke få nok af den friske, rå fisk med dertilhørende tang og ris.

Af den grund ser vi også flere og flere sushi-restauranter åbne op over hele landet – og nu er turen også kommet til Herning.

Sushi-restauranter har i forvejen haft stor succes i den midtjyske by, så derfor er det klart, at flere og flere vil satse på sushi-markedet i Herning.

Herningenserne kan altså se frem til at få meget mere sushi i Herning. Og hvis man skal konkludere noget ud fra de andre restauranters succes, kan man kun sige, at de nye restauranter sikkert vil blive taget rigtig godt imod.

Japans nationalret har taget Danmark med storm

Det kan overraske mange, at det er gået så godt for den japanske ret i Danmark. Det japanske køkken er ellers ikke noget, man normalt ser serveret på danske restauranter.

Men ser man tilbage i tiden, har asiatisk mad før haft stor succes. I 80’erne blev de kinesiske restauranter taget rigtig godt imod af danskerne. I kølvandet derpå kom thailandsk mad og mongolsk barbecue også til Danmark og ned i danskernes maver.

Det er altså ikke første gang, Danmark er blevet glad for det asiatiske køkken. Denne gang er turen dog bare nået til Japan – og det giver også mening.

I Danmark har vi en lang tradition med at spise fisk. Det skyldes vores placering. Jylland er en halvø omringet af hav, og de resterende landsdele er øer. Derfor har danskere levet af fisk og handlet med den i årtusinder.

Måske er det derfor, at den japanske sushi passer så godt ind i Danmark. Danskerne elsker fisk – og de tør godt eksperimentere og prøve noget nyt.

Rå fisk, ris og tang – og en masse grøntsager

Der er et hav af valgmuligheder indenfor sushi. Den klassiske sushi er fra Tokyo og består af rå fisk, ris og tang rullet sammen. Dertil kan man få en lang række grøntsager i sin sushi.

Normalt serveres sushi med wasabi, soyasauce og grøntsager. Wasabi kaldes også for japansk peberrod. I det japanske køkken bruges det som et kondiment til sushien – og det er stærkt!

Det er også muligt at få sushiruller med krebsdyr i stedet for fisk. Krabbekød er f.eks. meget populær at spise i sushi. Sushi er altså en ret, der næsten kan skræddersyes til den enkeltes lyst. Det kan blandt andet være en af forklaringer på, at sushi er blevet så populært over hele verden.

Du kan altså forvente at se flere sushi-restauranter åbne op over hele landet. I hvert kan Herningenserne nu glæde sig til at se en ny restaurant åbne op i deres by.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere