Lindhardt og Ringhof kunne torsdag fejre forlagets 50-års fødselsdag ved at tildele Otto B. Lindhardt-prisen 2021 til forfatteren Thomas Korsgaard.

“Du er ikke længere en ‘barnestjerne’, som jeg nogle gange har kaldt dig. Du er blevet voksen. Og du er vokset ind i rollen som en af vor tids mest betydningsfulde forfattere. Vi har været så heldige at stå ved siden af og følge dig på rejsen,” sagde Lindhardt og Ringhofs administrerende direktør Lars Boesgaard til forlagets efterårsreception.

 26-årige Thomas Korsgaard har på bare fire år udgivet tre romaner, en novellesamling, to radiodramaer og snart også to børnebøger.

“Din trilogi om Tue vil blive stående i dansk litteraturhistorie, og dine tekster bliver allerede læst i gymnasiet som pensum (…) Og det er ikke, fordi du er blevet båret frem. Du er ikke født med en guldske i munden. Du har ikke haft forældre, som kendte de rigtige, du har ikke gået i de bedste skoler. Det, du har lært, har du lært dig selv, og på trods. Og det kan man mærke, på den måde du skriver. Du skriver nemlig ægte,” udtalte Boesgaard.

Korsgaard kvitterede med en takketale om, hvordan man skriver en takketale:

“Først og fremmest er det godt at begynde planlægningen ti-femten år i forvejen. Man skal gerne sidde placeret på et værelse i et forfaldent hus ude på landet og meget gerne omringet af idioter, ked af sit udseende og ramt af ulykkelig forelskelse. Dernæst åbner man sin netop dyrt indkøbte lædernotesbog af et mærke, som man har hørt er blevet brugt af utallige forfattere gennem tiden. Man slår op i den og skriver øverst på første side: TAKKETALE,” sagde han indledningsvis.

Otto B. Lindhardt-prisen er på 50.000 kr., og flere af forlagets største forfattere har modtaget den gennem tiden: Leif Davidsen, Jørn Riel, Michael Katz Krefeld, Knud Romer, Mich Vraa, Steffen Jacobsen, Merete Pryds Helle og Maren Uthaug.