Til stregen

Undertitel: Bladtegningen i Danmark 1-3
Forfatter: Claus Seidel
Sider: 1100
Omslag: Indbundet
Forlag: Gads Forlag

Den danske bladtegning er født af grundlovens beskrivelse af enhver borgers ret til frit at udtrykke enhver tanke i ord såvel som i streg.
I 150 år har den artistiske, skæve, syrede, sjove og muntre streg været en fast bestanddel af dansk pressehistorie: Hulemanden Anders Fogh Rasmussen med en svingende kølle, Poul Nyrup Rasmussen med en for lille cykelhjelm, Poul Schlüter under et ministerielt gulvtæppe – side om side med retssalstegningen af byggematadoren Kurt Thorsen, øjeblikstegningen fra aftenens balletpremiere, vittighedstegningen om svigermor eller stemningstegningen fra årets Eremitageløb i Dyrehaven.
Claus Seidel, der har tegnet til diverse aviser gennem de seneste 50 år, har skrevet historien om denne folkelige kunstart, der dag efter dag serveres til morgenkaffen eller i frokostkantinen på landets arbejdspladser. I 1998 tog han initiativ til Museet
for Dansk Bladtegning, der rummer mere end 300.000 originaltegninger fra flere end 225 bladtegnere.
Dette trebindsværk om bladtegningen som genre er et enestående dokument om en epoke i dansk presse- og kunsthistorie. 1.200 sider spækket med tegninger, anekdoter og beretninger fra de bedste udøvere inden for faget.

Fakta om bogen
Titel: Til stregen
Undertitel: Bladtegningen i Danmark 1-3
Forfatter: Claus Seidel
Sider: 1100
Omslag: Indbundet
Forlag: Gads Forlag


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere