Tilbage i arbejdstøjet

Inspiration, idéer, refleksion. Det er redaktørens bud på hovedformål bag BogMarkedet i webversion. I 2019 dykker vi ned i børnehøjde, og så skal vi til det norske spejlkabinet. Blandt andet.

Vi håber, vores læsere har haft en god ferie!

I år 2019 vil BogMarkedet – ud over at dække begivenheder og tendenser i bogbranchen bredt og varieret, som vi altid efterstræber – se på tre perler. Tre perler på en snor.

Perlesnoren

Et af de store emner i 2018 var den faldende læselyst især blandt børn og unge. Umiddelbart er det dødsklokkekimende for bogbranchen as we know it – Amazon er blot en skygge i horisonten. De børn, der aldrig kommer i gang med bøgerne, er hovedingredienser i den gryderet, som branchen skulle have levet af om føje år.

Heldigvis bliver der søsat mange gode initiativer på landets biblioteker for at vække børnenes interesse for bøger og læsning. BogMarkedet ser på en del af dem.

Mens initiativet på denne front bliver taget af lokale kræfter, fører man en langt mere aktiv statslig politik i Norge. Noget tyder på, at denne fremtidsinvestering betaler sig. Ifølge PISA 2015 læser norske 15-årige i hvert fald noget bedre end danske jævnaldrende.

Derfor vil jeg – for det andet – prøve at spejle de danske initiativer på områder med dem fra olieeksportlandet i nord.    

Den tredje perle er den norske bogbranche selv, ikke bare fordi den adskiller sig så fundamentalt fra den danske, men også fordi Norge er Guest of Honour ved efterårets bogmesse i Frankfurt, Europas største. Det i sig selv er en messe værd.

 

Jeg ser frem til et spændende år!

Kommentarer og idéer er som altid velkomne: christen@bogmarkedet.dk

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere