Tilfredshed med hjælpepakke til freelancere

Formændene for de to danske forfatterforeninger, Morten Visby fra Dansk Forfatterforening og Peter Adolphsen fra Danske skønlitterære Forfattere, fortæller om deres tilfredshed med udformningen til regeringens hjælpepakke til freelancere på kulturområdet.

Så kom den omsider, en hjælpeordning også for kunstnere og freelancere på kulturområdet. I de to danske forfatterforeninger er vi glade for, at det nu er lykkedes.

Efter en proces, hvor det umiddelbart så skidt ud, og kunsterne stod til at blive spist af med ubetydelige summer og støtteklap på skulderen, er det foreløbig endt med noget, der minder om en egentlig kompensationsordning på lige fod med andre sektorer af samfundet.

Efter intens dialog med politikerne, hvoraf mange har været lydhøre over for forfatterforeningernes krav, er vi især glade for, at der her er tale om en rettighed til kompensation og ikke en støttepulje.

Vi er også glade for, at det er lykkedes os at få sat bundgrænsen helt ned til 100.000 kroner (modsat de 120.000 kroner i den generelle hjælpepakke under erhvervsministeriet). Det er ligeledes afgørende, at ordningen her tillader sammenlægning af A-indkomst og B-honorarer og virksomhedsoverskud som en del af indtægtsgrundlaget.

Alt i alt vurderer vi, at danske forfattere, oversættere og illustratorer er godt hjulpet med denne pakke, som er endt langt bedre end de udkast, vi har forholdt os til i begyndelsen. Tak til kulturministeren og ikke mindst de behjertede og ihærdige kulturordførere.

Og tak til vores medlemmer for tillid og opbakning. Vi fortsætter arbejdet.

Foto: iStock/Getty Images.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere