Tillykke til Kirsten Thorup

I en pressemeddelelse lykønsker kulturminister, Mette Bock, forfatteren Kirsten Thorup, der i går modtog Nordisk Råds Litteraturpris.

”Jeg vil gerne sige stort tillykke til Kirsten Thorup, der har vundet Nordisk Råds litteraturpris for sin stærke bog Erindring om kærligheden om forholdet mellem en mor og hendes datter. Jeg vil samtidig rette en stor tak til alle de dygtige nominerede, som repræsenterede Danmark ved årets prisuddeling i Finlandiahuset i Helsinki. Prisuddelingen er en flot markering af det nordiske samarbejde – ikke mindst på kulturområdet.”

Nordisk Råds Litteraturpris er blevet uddelt siden 1962, som et led i et forstærket samarbejde mellem de nordiske lande og selvstyreområder. Karen Ellemann, minister for den noget enigmatiske blanding af Fiskeri, Ligestilling og Nordisk Samarbejde, har så vidt vides ikke udsendt en kommentar, men linkede til selve prisuddelingen via sin officielle Twitter-profil i går.

Prisen, der er på 350.000 danske kroner, er gennem årene gået til nogle af Danmarks mest berømmede forfattere, heriblandt Klaus Rifbjerg, Villy Sørensen, Peter Seeberg, Pia Tafdrup og senest i 2013, til Kim Leine da han, om man så må sige, ryddede årets pris-bord.

Nordisk Råds Litteraturpris blev i år uddelt samme dag som en stor undersøgelse, foretaget af Nordisk Ministerråd blev offentliggjort – en undersøgelse, der utvetydigt viser at det nordiske samarbejde, også kulturelt, er meget vigtigt for indbyggerne i den nordiske lande.

Kirsten Thorup, som også skal have en lykønskning med fra her fra BogMarkedet, debuterede i 1968 med novellesamlingen I dagens anledning, og har tidligere modtaget blandt andet Kritikerprisen, Søren Gyldendal-prisen og DR’s Romanpris.Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere