To forfattere tildeles Dansk Forfatterforenings faglitterære pris 2018

De faglitterære forfattere i Dansk Forfatterforening uddeler årets faglitterære pris for 46. gang den 23. november. Prisen gives til forfattere, der formidler et kompliceret materiale for et bredt publikum.

Dansk Forfatterforenings faglitterære pris finansieres af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur og er på 75.000 kr.  I år er der to personer, der deles om prisen: Marianne Stidsen, lektor og forfatter, og Steen Hildebrandt, professor og forfatter.

Marianne Stidsen er ansat ved Københavns Universitet, og hun er en entusiastisk litteraturforsker, der favner bredt som formidler af dansk samtidslitteratur. Den faglitterære pris bliver tildelt hende på grund af hendes samlede faglitterære forfatterskab, hvor hun har formået at formidle et kompliceret felt ved hjælp af forskellige genrer inden for faglitteraturen – videnskabelig afhandling, lærebog og samtalebog.

Blandt Marianne Stidsens seneste titler kan man finde ‘Rilkes engle’ fra 2016, som er udgivet af Dansklærerforeningens Forlag, og ‘Levende Litteratur’ fra i år, som er udgivet af U Press.

Steen Hildebrandt er professor og er slået til ridder af Dannebrogordenen. Den faglitterære pris bliver tildelt ham på grund af hans samlede forfatterskab og sin klare formidling.

I sin formidling gør Steen Hildebrandt op med modsætningsforholdet mellem vækst- og bæredygtighedsbegrebet. Han påpeger de kriser, som kloden står over for, og understreger behovet for handling på globalt plan.

Steen Hildebrandt har været med til at arbejde på hundredvis af bøger om organisation, ledelse og samfundsforhold. Blandt hans seneste titler kan man finde ‘Ledelse ifølge Hildebrandt’ fra 2010 og ‘Vækst og bæredygtighed’ fra 2014, som begge er udgivet på Libris Business.

 Pris og prisoverrækkelse

Prisen gives til forfattere, der formidler et kompliceret materiale for et bredt publikum. Den blev tildelt for første gang i 1973.

Dansk Forfatterforenings faglitterære er tidligere givet til blandt andre Ebbe Kløvedal Reich, Tor Nørretranders, Jørn Lund, Peter Øvig Knudsen, Jens Andersen, Ulrik Langen, Lone Frank og Anja C. Andersen.

Prisoverrækkelsen vil finde sted fredag den 23. november klokken 16-18. ved en reception hos Dansk Forfatterforening, Strandgade 6, 1401 København K.

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere