Trængsel på den anden side

Coronakrisen sætter nye krav til, hvordan forlag når ud med bøger til anmeldelse. Dem har HarperCollins fået øje for med hensyn til en hypet debutroman.

"Vi har overvejet, om vi skulle udsætte udgivelsen af ‘Midas syndromet’, men dels har den allerede fået en del omtale, og dels bliver der formentlig trængsel blandt nyudgivelserne, når vi kommer på anden side af krisen," siger Alice Krogh Scott, forlagschef ved HarperCollins´ danske afdeling.    

Eftersom det i øjeblikket er svært at nå ud til avisanmelderne, da alle arbejder hjemmefra, og avisernes kultursektioner kører på lavt blus, har HarperCollins valgt at gå utraditionelt til værks.

Allerede inden debutromanen ‘Midas-syndromet’ udkommer (det gør den i morgen fredag) har forlaget derfor udsendt romanen i flere forskellige digitale formater til redaktionerne.

"Det er i øvrigt mere miljøvenligt både nu og i fremtiden [at udsende anmeldereksemplarer på denne måde], så det kommer vi nok til at betjene os mere af," fortæller Alice Krogh Scott.

‘Midas-syndromet’ er skrevet i fællesskab af journalisterne Peer Kaae og Per Kuskne og bygger kraftigt på Danske Bank-skandalen, ligesom flere personer er letkendelige i denne nøgleroman.

Det London-baserede filmselskab Ugly Duckling Films har allerede inden udgivelsen købt rettighederne til filmatisering af bogen.

Foto: Jörg Hubrich.

 

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere