Trolddom og paragraf

Forfatter: Kasper Them Larsen
Sider: 96
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Rasmus Graff
Omslagsillustrator: Mathias Sæderup
Forlag: OVO press

Trolddom og paragraf består af en række fortællinger om retsinstitutionernes håndhævelse af retfærdigheden i en tid, hvor det ikke var helt unormalt at tro på varulve og flyvende kameller, spædbørnsspillende hekse, engle og dæmoner, kærlighedsmagi og andre ugudelige kætterier (f.eks. det at stjæle en anden mands hukommelse).
Vi befinder os i det spanske imperiums storhedstid, i senmiddelalderens europæiske fyrstedømmer og i den danske renæssance, fra pyreæernes savtakkede bjergtindinger, fra Frankrigs glimtende vinmarker til okkulte ceromonier i tyske skove, til en kirke i Køge og en besættelsesplaget nordjysk by. Vi havner i inkvisitionens torturkammer og i den benhårde økonomis varetægt: Hvad koster det at brænde en heks af på bålet? Eller hvad er indtjeningen ved at konfiskere en dømt persons ejendele?
Fortællingerne er både nøgterne og hullede i deres præsentation af en lang række skæbners uheldige møde med de sekulære og gejstlige myndigheder. De bygger på et historisk kildemateriale om overtro og trolddom og krænger sig ind imellem den historiske virkelighed og fri fantasi, mellem myter og forestillinger og den meget konkrete afstraffelse af trolddomsudøvere og afvigere fra den kristne tro. Spor af en fortid, der tilsammen danner et broget, absurd og hårrejsende billede af de europæiske hekseprocesser.
Trolddom og paragraf er Kasper Them Larsens debut. Mathias Sæderup har lavet bogens vignetter.

Fakta om bogen
Titel: Trolddom og paragraf
Forfatter: Kasper Them Larsen
Sider: 96
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Rasmus Graff
Omslagsillustrator: Mathias Sæderup
Forlag: OVO press


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere