Tyvstart: Dagligvarekæden Fakta begyndte at sælge

Jean M. Auels nye roman Hulernes sang allerede torsdag 24. marts, selv om den først havde udgivelsesdag tirsdag 29. marts .

Det er stadig svært at få alle forhandlere til at overholde de faste udgivelsesdage. Seneste eksempel er omkring udgivelsen af Jean M. Auels nye roman Hulernes sang, der havde udgivelsesdag tirsdag 29. marts over hele verden. Den lå til salg i flere Fakta-butikker allerede torsdag 24. marts til stor irritation for de mange boghandlere og øvrige forhandlere, som overholder den faste udgivelsesdag. Hos Indeks Retail fik produktchef Mette Thorsager Pedersen adskillige mails fra boghandlere, som i mange tilfælde vedhæftede fotografier af stakke af Hulernes sang.
Mette Pedersen henvendte sig omgående til Rosinante, hvor salgschef Birgit Rønde Holm kontaktede COOP, der ejer Fakta-butikkerne, for at pointere, at forlaget ikke kan leve med, at butikkerne ikke overholder de faste udgivelsesdage.
»Jeg måtte om lørdagen få COOP-ledelsen til at ringe rundt til Fakta-butikker for at få dem til at fjerne bøgerne fra hylderne. Vi kan heller ikke leve med, at bøgerne sælges for tidligt, for det ødelægger hele den hype, der gerne skulle være omkring sådan en udgivelse. COOP forklarede, at Fakta er relativt ny som bogleverandør, men at man vil sørge for, at medarbejderne bliver mere rutinerede på det område,« siger Birgit Rønde Holm og tilføjer: »Vi vil følge udviklingen nøje, for der skal findes en løsning, ellers kan konsekvensen være, at vi må vente med at levere til COOP til på selve udgivelsesdagen.«
Kategorichef Stig Hall, COOP, fortæller, at man har foretaget visse opstramninger for at undgå gentagelser: »I fremtiden pakker vi bogkasserne, som leveres til Fakta, ind med en mærkning om, at de først må åbnes på udgivelsesdagen. Vi havde tidligere de samme problemer med Kvickly og SuperBrugsen, men de har lært at overholde de faste udgivelsesdage.«
Mette Pedersen vil også holde øje med udviklingen: »For det skulle jo nødigt ske igen, når Ken Folletts Giganternes fald nr. 2 udkommer, for den har også samme udgivelsesdag over hele verden«, og Mette Pedersen tilføjer, at man tidligere har haft de samme problemer med dagligvarekæden Netto, når det gælder overholdelse af udgivelsesdage.
 

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere