Udgiver I alt?

I går udkom en lang række bøger fra medudgiverforlaget mellemgaard, herunder en selvbiografi med tanker om politik og samfund fra en tidligere topnazist. Redaktør Jens Eichler Lorenzen besvarer overskriftens spørgsmål.

I går udgav medudgiverforlaget mellemgaard selvbiografien 'Evigt ejes kun det tabte' af Povl H. Riis-Knudsen, medstifter og leder af Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse indtil 1991.

Beskrivelsen af bogen lover "en veloplagt og sarkastisk rundtur igennem fortid og nutid og fremviser en efter en ruinerne af den europæiske kultur." 

Næppe mange andre forlag havde lagt skuldre til udgivelsen. Vi spørger, hvorfor mellemgaard gjorde. 

Hvordan er jeres redaktionelle overvejelser om det politisk-ideologiske ideologisk indhold i bøger udgivet af mellemgaard - med andre ord: Udgiver I alt, hvad der kommer ind?

"Forlaget mellemgaard er politisk og ideologisk uafhængig i enhver henseende. Som medudgiverforlag udgiver vi imidlertid mange forskellige bøger med politisk eller ideologisk indhold, men det betyder ikke, at forlaget dermed erklærer sig enig i indholdet. Det må læserne forholde sig til.

Forlaget mellemgaard udgiver kun bøger, der bidrager til den gode demokratiske samtale. Derfor udgiver forlaget gerne politiske og ideologiske bøger, så længe disse ligger inden for ytringsfrihedens bestemmelser.

Desuden har forlaget naturligvis sine egne etiske retningslinjer og udgiver således ikke bøger med indhold, der krænker enkeltpersoner eller grupper."

---

BogMarkedet understreger, at spørgsmålet kun vedrører mellemgaards redaktionelle principper. Blandt forlagets udgivelser finder man også bøger skrevet af folk, der eksplicit bekender sig til den yderste venstrefløj.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere