Ulighedens DNA

  • Nye udgivelser
  • 01/09/2020
  • Dafolo

Forfatter: Keith Payne
Originalsprog: eng
Omslag: Paperback
Forlag: Dafolo

'En overbevisende og dybt læseværdig beretning.'- Barack Obama

Den grad af ulighed, vi oplever i verden i dag, har nået et hidtil uset niveau, men forskellen mellem rige og fattige har implikationer, der rækker langt ud over rene økonomiske midler. I denne bog undersøges det, hvordan ulighed skaber splittelse - ikke kun økonomisk; uligheden har også dybtgående konsekvenser for, hvordan vi tænker, reagerer på stress, hvordan vores immunsystem fungerer, og selv hvordan vi ser på moralske begreber som retfærdighed og rimelighed.

Bogen udforsker, hvordan ulighed - og følelsen heraf - bl.a. resulterer i følgende:

- At vi hele tiden sammenligner vores status med andres - og at status er et mål, som hele tiden flytter sig. Især sammenligner vi os med dem i ”samfundets top”, som hele tiden får os til at føle, at vi behøver mere endnu. Vi føler aldrig, at vi har nok.

- At fattige piger går tidligere i puberteten, får børn tidligere, får flere børn, har større sundhedsproblemer etc. Uligheden går altså i biologien.

- At der er en klar sammenhæng mellem uligheden i samfundet og den stigende polarisering i det politiske system. Der kommer færre og færre midtergrupper/brobyggere, da der er for få stemmer i det.

Fakta om bogen
Titel: Ulighedens DNA
Forfatter: Keith Payne
Originalsprog: eng
Omslag: Paperback
Forlag: Dafolo


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere