Ulla Lauridsen fylder 50 år

Formand for Dansk Oversætterforbund Ulla Lauridsen fylder 50 år i dag. BogMarkedet har skrevet et miniportræt i dagens anledning.

Ulla Lauridsen voksede op i Skive, hvor faderen var cykelhandler og moderen oversygeplejerske på Skive Sygehus.

Hun blev matematisk-naturfaglig student fra Skive Gymnasium og HF i 1989, hvorefter hun blev en vaskeægte evighedsstudent – det tog 16 år at blive mag.art. i litteraturvidenskab. Som hun tørt kommenterer: ”Og jeg var ikke engang den sidste på holdet, der blev færdig! Det var dengang, man virkelig studerede.”  

Som helt nyuddannet fik hun sit drømmejob som tekstforfatter på et reklamebureau – og hadede det. ”Da de fyrede mig, valgte jeg at blive selvstændig i betydning.dk. De ved det nok ikke, men de gjorde mig en kæmpe tjeneste ved at fyre mig, så jeg kunne komme på den rette hylde som oversætter. Og der har jeg så siddet og fedet mig siden,” siger hun med et smil.

Første oversættelse udkom i 2009, og siden er det blevet til 40 oversættelser af bøger skrevet af en lang række forskellige amerikansk- og engelsksprogede forfattere, herunder en snes romaner af Lucinda Riley. Ulla Lauridsen oversætter primært skønlitteratur, men der sniger sig også en fagbog ind hist og her.

Ulla Lauridsen blev valgt ind i bestyrelsen i Dansk Oversætterforbund (DOF) i 2012, og da Morten Visby blev formand for Dansk Forfatterforening i 2017, trådte hun til som formand. ”Jeg har aldrig været for stolt til at komme med på et afbud,” smiler hun.

Hun fortæller, at hun i sit virke som formand har haft stor glæde af sin befalingsmandsuddannelse fra Hjemmeværnet: ”Man lærer at lede engagerede kolleger med en let hånd, og det har rigtig meget til fælles med at stå i spidsen for de mange initiativrige og aktive kolleger, der yder et stort stykke frivilligt arbejde både i og uden for bestyrelsen i Oversætterforbundet.”

I Hjemmeværnet blev hun også bidt af pistolskydning, og det og badminton med hendes mand er hendes primære sport. 

Ulla Lauridsens privatliv er stabilt, for at sige det på godt jysk. Hun og hendes mand mødtes på kollegiet, flyttede sammen i 1993 og blev gift i 2000. Parrets tre børn er i begyndelsen af tyverne, og kun den yngste bor endnu hjemme.

Hun er ikke hjemme på dagen.

BogMarkedet ønsker tillykke!


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere