USA: Stigende salg af lydbøger

Salget af lydbøger er stærkt stigende i USA, skriver Publishers Weekly. I 2007 steg salget med 12 % og nåede dermed op over 1 milliard dollars. Andelen af voksne, der lytter til lydbøger, er i samme periode steget med 28 %, fortæller Audio Publishers Association, der har foretaget en salgs- og forbrugerundersøgelse af amerikanernes brug af lydbøger. Unge er den hurtigst...

Salget af lydbøger er stærkt stigende i USA, skriver Publishers Weekly. I 2007 steg salget med 12 % og nåede dermed op over 1 milliard dollars.

Andelen af voksne, der lytter til lydbøger, er i samme periode steget med 28 %, fortæller Audio Publishers Association, der har foretaget en salgs- og forbrugerundersøgelse af amerikanernes brug af lydbøger.

Unge er den hurtigst voksende gruppe af lydbogs-lyttere, og hele 53 % af de amerikanske teenagere lyttede sidste år til en lydbog.
Bilen er fortsat det sted, hvor der bliver lyttet mest til lydbøger. 40 % af de adspurgte fortæller, at de hører lydbøger på længere bilture, mens 18 % gør det på deres daglige ture til og fra arbejde. 23 % nævner, at lydbøger giver en god udnyttelse af tiden, fordi man kan lave andre ting imens.

Krimier og spændingsbøger topper listen over de mest populære genrer, efterfulgt af almindelig skønlitteratur, science fiction, fantasy, erindringer, biografier og klassikere.

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere