Vagtskifte i Frederikssund

Af Jannik LunnEfter 14 år som boghandlere i Frederikssund har Ulla og Henning Skaarup pr. 1. juli solgt deres forretning til Peter Thinghøj Christiansen, der kommer fra en stilling som førstemand i Heinzes Boghandel i Roskilde.Peter Thinghøj (44) er født og opvokset i Frederikssund, hvor han også stadig bor. Han er udlært hos Paludan i Fiolstræde, København, hvor han var i...

Af Jannik Lunn

Efter 14 år som boghandlere i Frederikssund har Ulla og Henning Skaarup pr. 1. juli solgt deres forretning til Peter Thinghøj Christiansen, der kommer fra en stilling som førstemand i Heinzes Boghandel i Roskilde.
Peter Thinghøj (44) er født og opvokset i Frederikssund, hvor han også stadig bor. Han er udlært hos Paludan i Fiolstræde, København, hvor han var i syv år, derefter fire år i forældrenes grillbar i Frederikssund, og de sidste 12 år har han været i Roskilde.
Henning Skaarup, der var papirrejsende, inden han blev selvstændig boghandler, har i en del år været bestyrelsesmedlem i BogKon, og forretningen har altid haft et stort salg af papirvarer, men i dag udgør bogsalget 60% af forretningens omsætning. Bl.a. har man en del skoleleverancer, og skolerne har vist sig at være trofaste, trods de nye handelsvilkår. Ulla Skaarup har kun fået positive tilkendegivelser.
Boghandelen beskæftiger to medhjælpere, der kommer skiftevis hver anden dag, og det er meningen, at Henning Skaarup bliver i forretningen de første ni måneder, bl.a. for at lære Peter Thinghøj noget om papirvarer og for at sikre en glidende overgang.
»Jeg glæder mig enormt,« siger den nye boghandler, »men selvfølgelig har jeg også lidt sommerfugle i maven. Jeg bliver ved med at være medlem af BogKon, men forlader BogFan ved årsskiftet.«
Peter Thinghøj sidder i Den Danske Boghandlerforenings bestyrelse, valgt af boghandlere uden kædetilknytning.
Nr. 26/27 2001

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere